Ouă benedict cu somon și sos homemade

Ouă benedict cu somon și sos homemade

Ingrediente

Chifle 2 buc.
Somon 100 g
Ouă 1 buc.
Unt 1-2 linguri
Mustar de Dijon după gust
Suc de lime 1-2 lingurițe
Sare și piper după gust
Rosii Cherry 50 g
Pătrunjel verde după gust
Apă 500 ml
Oțet 1 lingurițe
Gălbenuș de ou 1 buc.

Descriere

O idee pentru un mic dejun rapid, sățios și foarte sănătos.

Etapele de gătit

pas 1. Într-o cratiță punem apa și oțetul la foc, aducem la fierbere apoi dăm flacăra la minim. Spargem câte un ou și foarte ușurel lăsăm în apă, fierbem 4min, dacă observați că se prinde de fundul cratiței, desprindeți cu ajutorul unei spatule.

pas 2. Pregătim sosul, gălbenușul de ou se bate cu sare într-un vas pus la bain-marie, la foc moderat, până se obține o compoziție omogenă, având grijă să nu se coaguleze. Treptat adăugăm untul topit și răcit. Continuăm să batem bine. Când sosul este gata, adăugăm suc de lime sau lămâie și piperul.

pas 3. Aranjaăm felii de somon pe chifle (la dorință le puteți coace puțin), ou deasupra, sosul,pătrunjel sau mărar,ceapă verde. Se servește cald alături de salată sau alte fructe, legume. Să aveți poftă!

Înapoi la pagina «Reţete»

Adaugă comentariu

Comentarii

  • Nu există comentarii încă. Fii tu primul.

Reţete similare

Toate reţetele
Danielle Cafe mimi winery Nivalli Detox Delivery Acasa la mama Punct Technology
  • Danielle Cafe
  • mimi winery
  • Nivalli
  • Detox Delivery
  • Acasa la mama
  • Punct Technology