Ingrediente
Descriere
Un blat care poate fi îmbrăcat în orice fel de cremă. Şi chiar dacă se face doar din 3 ingrediente, este blatul care place tuturor.
Etapele de gătit
pas 1. Se separă albuşurile de gălbenuş. Gălbenuşurile se bat cu 90g de zahăr până se obţine o cremă albuie şi se topeşte zahărul.
pas 2. Se bat albuşurile, începând cu viteza mică a mixerului şi crescând-o treptat, până îşi dublează volumul. Se adaugă 90g de zahăr şi se mai bate o spumă tare, pînă se topeşte zahărul. Ca să fiţi siguri că spuma e tare, întoarceţi vasul cu fundul în sus, nu trebuie să curgă!
pas 3. 1/3 din albuşuri se amestecă atent, cu mişcări de jos în sus, în spuma de gălbenuşuri. Se omogenizează. Nu exageraţi!
pas 4. Se adaugă în ploaie făina proaspăt cernută. Se omogenizează .
pas 5. Se adaugă compoziţia obţinută în spuma de albuşuri rămasă. Se omogenizează cu mişcări uşoare, de jos în sus.
pas 6. Se toarnă compoziţia într-o tavă (cu diametrul nu mai mare de 26 cm) tapetată cu hârtie de copt.
pas 7. Se coace în cuptorul preîncălzit la 180 grade 35 minute. Primele 15 minute nu deschideţi cuptorul! Faceţi testul cu scobitoarea. Se lasă să se răcorească vreo 10 minute aşa, apoi se răstoarnă pe un grătar. Poate fi îmbrăcat cu cremă după minim 8 ore. Se poate taia pe orizontală în două sau trei părţi. Este dulce şi pufos!
pas 8. Eu am folosit o cremă simplă din frişcă bătută cu zahăr. Am pus şi nectarine între straturi. Poftă mare!
Adaugă comentariu
Comentarii
Reţete similare
Cheesecake cu topping de gutuie și nuci

O prăjitură delicoasă, sănătoasă și care se combină perfect cu un ceai de plante! Topping-ul îl alegeți după preferințele p...
mai mult...Tartă cu brânză "Lacrimi de înger"

O tartă delicioasă ce poate fi servită şi copiilor. A fost numită aşa pentru picăturile ce apar pe suprafaţa ei.
mai mult...Madeleine cu miere şi apă de flori de portoc...

Nişte prăjuturele devenite celebre datorită amintirilor lui Proust...
mai mult...
Nu există comentarii încă. Fii tu primul.