Biscuiți din turtă dulce

Biscuiți din turtă dulce

Ingrediente

Unt 200 g
Zahăr 250 g
Ouă 3 buc.
Miere de albini 180 g
Bicarbonat de sodiu 1 lingurițe
Scorțișoară 1 lingurițe
Albuș de ou 1 buc.
Zahăr pudră 200 g
Suc de Lamaie 2-3 după gust

Descriere

Biscuiți din turtă dulce - Magia sărbătorilor de iarnă!

Etapele de gătit

pas 1. Într-o cratiță la foc mic punem mierea cu scorțișoara și le încălzim. Adăugăm untul la temperatura camerei și amestecăm bine și oprim focul..

pas 2. Batem ouăle cu zahărul bine, până ce se topește zahărul.

pas 3. Amestecăm compoziția de ouă cu cea de miere.

pas 4. Cernem făina și adăugăm în ea bicarbonatul de sodiu și o încorporăm treptat în aluat. După ce aluatul este gata îi dăm forma unei bile și o învelim în peliculă alimentară și o punem la frigider pentru cel puțin 6 ore.

pas 5. Scoatem aluatul din frigider și îl tăiem în 4 bucăți. Lăsăm pe masă o bucată și celelate le punem la frigider si le vom scoate treptat cite una când le folosim, să nu se înmoaie prea tare, altfel va fi greu de lucrat cu el.

pas 6. Presărăm puțină făină pe masă, întindem turta și decupăm biscuiții cu formele noastre preferate. Punem în tavă hârtie de copt și așezăm biscuiții în ea, lăsăm puțin loc între ei și dăm la cuptor preîncălzit la 170-180 grade pentru 7-8 min.

pas 7. După ce am copt biscuiții facem Royal icing-ul: într-un bol batem un albuș puțin, doar cât să-i stricăm textura și începem să încorporăm zahărul pudră treptat, când punem ultima linguriță de zahăr pudră adaugăm și 2-3 picături de suc de lămâie. Royal icing-ul este gata și putem începe să decorăm după bunul plac și imaginație. Royal icing-ul îl putem colora cu coloranți alimentari de diferite colori.

step7

pas 8. .

step8

pas 9. .

step9

pas 10. .

step10
Înapoi la pagina «Reţete»

Adaugă comentariu

Comentarii

  • Valentina
    0
    Profil
    3
    buna!cita faina trebuie de pus? Adăugat: 18.02.2016 11:58
    Răspuns
  • Ecaterina
    7
    Profil
    2
    Răspuns la comentariu № 1 utilizatorului Olga :

    Olga, minimul care trebuie sa stea la frigider aluatul e 6 ore, deobicei se recomanda peste noapte.

    Adăugat: 29.12.2015 20:01
    Răspuns
  • Olga
    8
    Profil
    1

    Ecaterina dar daca aluatul il pun in congelator pentru 3 ore va fi ok? ca sa nu astept asa de mult :)

    Adăugat: 29.12.2015 14:20
    Răspuns

Reţete similare

Pandişpan clasic
Pandişpan clasic

Un blat care poate fi îmbrăcat în orice fel de cremă. Şi chiar dacă se face doar din 3 ingrediente, este blatul care p...

mai mult...
Toate reţetele
Danielle Cafe mimi winery Nivalli Detox Delivery Acasa la mama Punct Technology
  • Danielle Cafe
  • mimi winery
  • Nivalli
  • Detox Delivery
  • Acasa la mama
  • Punct Technology