Ingrediente
Descriere
Cornurile după această rețetă se primesc foarte pufoase. Ele cresc văzând cu ochii.
Etapele de gătit
pas 1. Pregătim maiaua. Încălzim puțin 50 ml de lapte. Adăugăm 2 linguri de zahăr, amestecăm bine. Adăugăm 2 linguri de făină și drojdiile. Amestecăm bine și lăsăm pentru 20-30 de minute. Compoiția trebuie să crească și în ea trebuie să se formeze bule de aer. Acesta e semn că drojdiile lucrează.
pas 2. Oul îl batem cu zahăr. Laptele îl încălzim puțin, iar untul îl topim și îl răcim. În maiaua crescută adăugăm toate ingredientele lichide, amestecăm. Acum e rândul făinii. Eu am folosit cam 500 de gr. Vedeți după aluat, cât va fi necesar. Se frământă foarte bine, nu mai puțin de 10 minute. Aluatul trebuie să fie elastic, dar nu lipicios și să se desprindă ușor de pereții vasului. Lăsăm aluatul să crească.
pas 3. Peste 30 de minute aluatul a crescut bine.
pas 4. Vișinele se vor usca preventiv de surplusul de suc.
pas 5. Întindem un cerc din aluat. Îl tăiem în triunghiuri. Aranjăm câte 3-4 vișine , în dependență de dimensiunile triunghiurilor tăiate, presărăm cu zahăr și formăm cornurile.
pas 6. Lăsăma la cuptorul încălzit la 180 de grade pentru 20-25 de minute. Cornurile coapte le presărăm cu zahăr pudră. Poftă bună!
Adaugă comentariu
Comentarii
Reţete similare
Chec pufos cu vișine și afine

Un chef foarte fin pentru iubitorii de dulce-acrișor.
mai mult...Învârtită cu mere și zmeură

Un desert natural, suculent, fraged, care se topește în gură!
mai mult...Chifle ''Romanița''

Extraordinare, asta am observat pe fața piciului când servea cu mare poftă. Cu gust dulce și aromat, aceste chifle sunt f...
mai mult...
Nu există comentarii încă. Fii tu primul.