Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare

Autor :

Ingrediente

Morcov 1-2 buc.
Ardei gras 1 buc.
Ceapă 1-2 buc.
Roșii 1 buc.
Orez 6 linguri
Carne tocată assorti 600 g
Ouă 2 buc.
Pătrunjel verde 100 g
Sare și piper după gust
Smîntînă 200 g
Borș acru după gust

Descriere

O ciorbiţă ce poate fi servită de toţi începănd cu copiii şi terminînd cu doamnele ce-şi menţin silueta.

Etapele de gătit

pas 1. Se curăţă legumele de coajă şi seminţe.Se spală. Ceapa,ardeiul şi roşia se taie cubuleţe.Morcovul se rade sau se taie ţi el cubuleţ. Se pun într-o cratiţă,se adaugă 4 litri de apă şi se lasă la fiert.

step1

pas 2. Se fierbe 500 ml de apă şi cînd clocoteşte se adaugă 3 linguri de orez.Se lasă să se opărească vreo 2-3 minute ,apoi se clăteşte sub jet de apă rece.

step2

pas 3. Orezul opărit se adaugă în carnea tocată,împreună cu 2 albuşuri.Se potriveşte de sare şi piper.Opţional puteţi adăuga boia de ardei dulce.Se amestecă bine.

step3

pas 4. Se formează perişoarele,care ar trebui să fie micuşe,dar depinde de gustul fiecăruia.

step4

pas 5. Cînd legumele fierb,se adaugă cele 3 linguri de orez rămase,apoi şi perişoarele.Se lasă să fiarbă vreo 20 de minute.

step5

pas 6. Se adaugă apoi pătrunjelul şi leuşteanul tocat.

step6

pas 7. Se asă vreo 3 minute la foc,apoi se stinge focul şi se acoperă cu un capac.

step7

pas 8. Separat,se amestecă smîntîna cu gălbenuşurile şi 2 linguri de apă rece. Se adaugă apoi un polonic de supă fierbinte după care se toarnă in vasul cu ciorbă.

step8

pas 9. Se adaugă sare şi borş acru fiert ,după gust şi se mai lasă un pic să se pătrundă.

step9
Înapoi la pagina «Reţete»

Adaugă comentariu

Comentarii

  • Nu există comentarii încă. Fii tu primul.

Reţete similare

Toate reţetele
Danielle Cafe mimi winery Nivalli Detox Delivery Acasa la mama Punct Technology
  • Danielle Cafe
  • mimi winery
  • Nivalli
  • Detox Delivery
  • Acasa la mama
  • Punct Technology