Conuri de Revelion

Conuri de Revelion

Autor :

Ingrediente

Zahăr 4 linguri
Gălbenuș de ou 2 buc.
Unt 125 g
Făină de grâu 3 pahar
Praf de copt 1 lingurițe
Lapte condensat fiert 380 g
Ciocolată albă 20 g

Descriere

Un deliciu pentru oaspeţii dragi în noaptea dintre ani...

Etapele de gătit

pas 1. Se freacă zahărul cu gălbenuşurile, apoi se adaugă untul moale și se omogenizează.

step1

pas 2. Se adaugă făina amestecată cu praful de copt şi se frămîntă aluatul căruia i se dă forma unei cărămizi.

step2

pas 3. Se taie aluatul în trei bucăţi şi se dă la rece pentru 3 ore.

step3

pas 4. Se rade cîte o bucată de aluat în tava acoperită cu hîrtie de copt.

step4

pas 5. Se coace în cuptorul preîncălzit la 200 grade, aproximativ 20 minute, pînă se rumeneşte, amestecînd periodic.

step5

pas 6. Se amestecă "fărîmiturile" coapte cu laptele condensat.

step6

pas 7. Un păhăruţ de formă conică se udă cu apă în interior şi se umple cu amestecul de mai sus. P.S. Puteţi folosi 3 pahare de şampanie.

step7

pas 8. Se răstoarnă.

step8

pas 9. Aşa se procedează cu tot amestecul. Mie mi-au iesit 8 conuri.

step9

pas 10. Se dau prin ciocolată rasă, nuci sau se presară cu zahăr pudră. Se păstrează la frigider. La mulţi ani şi toate bune!

step10
Înapoi la pagina «Reţete»

Adaugă comentariu

Comentarii

  • Nu există comentarii încă. Fii tu primul.

Reţete similare

Baniță cu dovleac
Baniță cu dovleac

Banița este o turtă tradițională bulgărească din aluat foietaj cu diverse umpluturi. Eu am preparat varianta simplificată de baniț...

mai mult...
Toate reţetele
Danielle Cafe mimi winery Nivalli Detox Delivery Acasa la mama Punct Technology
  • Danielle Cafe
  • mimi winery
  • Nivalli
  • Detox Delivery
  • Acasa la mama
  • Punct Technology