Ingrediente
Descriere
Gogoşi pufoase , umplute cu mere...
Etapele de gătit
pas 1. Se încălzeşte uşor laptele acru amestecat cu uleiul. Se adaugă 1 ou, 2 linguri de zahăr, sare şi se amestecă bine.
pas 2. Se adaugă făina cernută, amestecată cu drojdiile.
pas 3. Se frământă un aluat elestic care se lasă la loc cald o oră, până îşi măreşte volumul.
pas 4. Merele se mărunţesc cu un blender şi se freacă puţin cu zahărul rămas.
pas 5. Aluatul se împarte în bile mici care se aplatizează cu un făcăleţ.
pas 6. Se pune câte o lingură de umplutură de mere şi se modelează gogoşii. Se ung cu gălbenuş şi se coc 20-25 minute în cuptorul preîncălzit la 180 grade.
pas 7. Să aveţi poftă!
Adaugă comentariu
Comentarii
Reţete similare
Papanași

Vă prezint rețeta unor papanași foarte gustoși și fini.
mai mult...Chec pufos cu smântâna

Eu coceam și torturi, și mă chinuiam cu diferite tipuri de aluat, însă când venea vorba de checuri pentru mine era mer...
mai mult...Tort "Poveste"

Cred că majoritatea din noi au gustat măcar o dată acest tort. Şi mai cred că place aproape tuturor. Mai exact,plăcea, cel din var...
mai mult...
Nu există comentarii încă. Fii tu primul.