Tort "Lapte de pasăre"

Tort "Lapte de pasăre"

Ingrediente

Ouă (бисквит) 2 buc.
Unt (суфле) 170 g
Făină de grâu (бисквит) 100 g
Albuș de ou ( суфле) 7 buc.
Zahăr 70 гр (бисквит) + 200 (суфле) g
Lapte condensat cutie (суфле) 250 ml
Sare de lămâie (суфле) 1/4 lingurițe

Descriere

Un tort foarte gustos.

Etapele de gătit

pas 1. Pandişpanul se coace în multicooker (se bat spumă ouăle cu zahărul, se adaugă atent făina şi se amestecă cu o spatulă de jos în sus. Se coace 45 minute).

pas 2. Pregătirea sufleului: Se mixează la viteză maximă 170 g de unt, până se albeşte, treptat se adaugă 250 g de lapte condensat la temperatura camerei, fără a opri mixerul. Gelatina se pune la înmuiat pentru vreo 10 minute. Se trece apoi în alt vas cu 125 g zahăr şi se pune la bain-marie, amestecând permanent până se dizolvă. Se lasă să se răcorească.

pas 3. Se bat spumă tare albuşurile reci. Se adaugă, mixând în continuare, 1/4 linguriţă de sare de lămâie şi, treptat, 125 g de zahăr+0,5 linguriţă de zahăr vanilat. Urmează, în jet, gelatina răcorită. Se micşorează viteza mixerului şi se adaugă câte o lingură din crema de unt, mixând până se omogenizează.

pas 4. Pandişpanul se taie în două, pe orizontal. O parte o punem într-o formă cu pereţii detaşabili(diametrul 21 cm) şi o acoperim cu sufleu, apoi cu cealaltă parte. Se pune la frigider pentru 1,5-2 ore. Se decorează după bunul plac. Cel din imagine e acoperit cu pastă de zahăr.

pas 5. Şi o secţiune: Poftă mare!

step5
Înapoi la pagina «Reţete»

Adaugă comentariu

Comentarii

 • Ludmila
  439
  Profil
  1

  Cita gelatina???

  Adăugat: 11.01.2016 17:50
  Răspuns

Reţete similare

Tarta cu visine
Tarta cu visine

O tarta simpla in executie si foarte delicioasa. Pot fi folosite atat visine proaspete, cat si visine conservate in suc propriu.

mai mult...
Toate reţetele
Danielle Cafe mimi winery Nivalli Detox Delivery Acasa la mama Punct Technology
 • Danielle Cafe
 • mimi winery
 • Nivalli
 • Detox Delivery
 • Acasa la mama
 • Punct Technology