Ingrediente
Descriere
Gogosi pufoase si aromate.
Etapele de gătit
pas 1. Se amesteca drojdia cu lingura de zahar si cu laptele caldut si se lasa un pic, pana face spuma. Apoi se bate bine cu galbenusurile si cu 300 g faina cu un mixer. Se adauga sarea, zaharul vanilat, coaja de lamaie si restul de faina. Se framanta sa fie un aluat elastic si molcut. Se lasa la dospit 30 min.
pas 2. Dupa ce a dospit, aluatul pentru gogosi pufoase se intinde pe un blat cu faina de grosime de un deget subtire. Se decupeaza rondele cu o forma speciala sau un pahar cu marginile subtiri.
pas 3. Dupa ce le-am decupat,luatul pentru gogosi se mai lasa pe tava la dospit 10 min.
pas 4. Se incinge bine uleiul si se pun gogosile in uleiul fierbinte. Se intorc pe ambele parti pina cand devin aurii,se scot pe servetele absorbante,se presoara cu zahar pudra vanilat cat sunt inca fierbinti.
Adaugă comentariu
Comentarii
Reţete similare
Mere coapte cu brânză

Soțul meu era încântat de aceste mere, deși de la început se uita la ele destul de sceptic, mai exact se uita s...
mai mult...Omuleţi de ciocolată

Nişte prăjituri delicioase pe care le puteţi pregăti împreună cu cei mici atît pentru colindători, cît şi pentru...
mai mult...Tarta cu ciocolata si visine

Pentru iubitorii de ciocolata un desert usor,moderat de dulce si super bun...
mai mult...
Nu există comentarii încă. Fii tu primul.