Ingrediente
Descriere
Gogosi pufoase si aromate.
Etapele de gătit
pas 1. Se amesteca drojdia cu lingura de zahar si cu laptele caldut si se lasa un pic, pana face spuma. Apoi se bate bine cu galbenusurile si cu 300 g faina cu un mixer. Se adauga sarea, zaharul vanilat, coaja de lamaie si restul de faina. Se framanta sa fie un aluat elastic si molcut. Se lasa la dospit 30 min.
pas 2. Dupa ce a dospit, aluatul pentru gogosi pufoase se intinde pe un blat cu faina de grosime de un deget subtire. Se decupeaza rondele cu o forma speciala sau un pahar cu marginile subtiri.
pas 3. Dupa ce le-am decupat,luatul pentru gogosi se mai lasa pe tava la dospit 10 min.
pas 4. Se incinge bine uleiul si se pun gogosile in uleiul fierbinte. Se intorc pe ambele parti pina cand devin aurii,se scot pe servetele absorbante,se presoara cu zahar pudra vanilat cat sunt inca fierbinti.
Adaugă comentariu
Comentarii
Reţete similare
Tartă de vară

Aromat şi plin de vitamine, se pregăteşte repede şi vă salvează când vă vin oaspeţii pe neprins de veste.
mai mult...Turtă cu scorțișoară

Nu pot să ocolesc copturile cu scorțișoară) E o nostalgie pentru copilărie, când era o mini-brutărie în care cocea...
mai mult...Biscuiți de susan

Super delicioși, aromați și sănătoși!
mai mult...
Nu există comentarii încă. Fii tu primul.