Madeleine cu miere şi apă de flori de portocal

Madeleine cu miere şi apă de flori de portocal

Autor :

Ingrediente

Ouă 3 buc.
Zahăr pudră 100 g
Unt 130 g
Miere de albini 30 g
Făină de grâu 140 g
Praf de copt 3/4 lingurițe
Zahăr vanilat 1 buc.
Apa de flori de portocal 1 linguri
Zahăr pudră 20 g

Descriere

Nişte prăjuturele devenite celebre datorită amintirilor lui Proust...

Etapele de gătit

pas 1. Untul se taie cubuleţe şi împreună cu mierea se pun într-un vas pe aburi.

step1

pas 2. Amestecaţi untul cu mierea ca să se topească repede. Nu le lăsaţi să se înfierbinte tare şi cu atît mai mult să fiarbă.

step2

pas 3. Ouăle se bat bine cu 100g zahăr pudră şi vanilia pînă îşi triplează volumul.

step3

pas 4. În amestecul de unt şi miere se adaugă apa de flori de portocal, apoi şi făina cu praful de copt.

step4

pas 5. Cu ajutorul unei linguri de lemn, cu mişcări uşoare de jos în sus se amestecă cele două compoziţii. Se acoperă cu folie şi se dă la rece pentru o oră.

step5

pas 6. Se înfierbîntă cuptorul la 220 grade. Se umplu formele cam 3/4. Nu exageraţi cu aluatul, căci vor creşte şi va trebui să le "bronzaţi "ca mine ca să fie gata. Se coc 7-8 minute.

step6

pas 7. Se scot din forme şi se lasă să se răcorească pe un grătar. Înainte de a le servi se presară cu zahăr pudră. Sunt nemaipomenite! În special răcorite la temperatura camerei. Adică vorba ceea:"nici reci,nici fierbinţi". Spor la treabă şi poftă la mîncat!

step7
Înapoi la pagina «Reţete»

Adaugă comentariu

Comentarii

  • Nu există comentarii încă. Fii tu primul.

Reţete similare

Clătite
Clătite

Clătite ,,Zi și noapte", așa le numim noi. Ușor de preparat și gustoase!

mai mult...
Toate reţetele
Danielle Cafe mimi winery Nivalli Detox Delivery Acasa la mama Punct Technology
  • Danielle Cafe
  • mimi winery
  • Nivalli
  • Detox Delivery
  • Acasa la mama
  • Punct Technology