Ingrediente
Descriere
Nişte prăjuturele devenite celebre datorită amintirilor lui Proust...
Etapele de gătit
pas 1. Untul se taie cubuleţe şi împreună cu mierea se pun într-un vas pe aburi.
pas 2. Amestecaţi untul cu mierea ca să se topească repede. Nu le lăsaţi să se înfierbinte tare şi cu atît mai mult să fiarbă.
pas 3. Ouăle se bat bine cu 100g zahăr pudră şi vanilia pînă îşi triplează volumul.
pas 4. În amestecul de unt şi miere se adaugă apa de flori de portocal, apoi şi făina cu praful de copt.
pas 5. Cu ajutorul unei linguri de lemn, cu mişcări uşoare de jos în sus se amestecă cele două compoziţii. Se acoperă cu folie şi se dă la rece pentru o oră.
pas 6. Se înfierbîntă cuptorul la 220 grade. Se umplu formele cam 3/4. Nu exageraţi cu aluatul, căci vor creşte şi va trebui să le "bronzaţi "ca mine ca să fie gata. Se coc 7-8 minute.
pas 7. Se scot din forme şi se lasă să se răcorească pe un grătar. Înainte de a le servi se presară cu zahăr pudră. Sunt nemaipomenite! În special răcorite la temperatura camerei. Adică vorba ceea:"nici reci,nici fierbinţi". Spor la treabă şi poftă la mîncat!
Adaugă comentariu
Comentarii
Reţete similare
Fursecuri Trandafiri cu brînză

Dacă pîna acum biscuiții mei favoriți erau cei cu smîntînă, acum sunt "trandafiri cu brînză"
mai mult...Clătite mulii cu mac

Nu sunt amator de brânză de vaci, dar fiind invitată odată la o nuntă moldovenească, m-am îndrăgostit de aceste bline...
mai mult...Tort Simfonie de ciocolată

Un desert pentru iubitorii de ciocolată... Rețeta pandișpanului o găsiți aici
mai mult...
Nu există comentarii încă. Fii tu primul.