Orez cu dovleac (bostan) si măsline verzi

Orez cu dovleac (bostan) si măsline verzi

Ingrediente

Dovleac 1 buc.
Ceapă 1 buc.
Ceapă verde 2 buc.
Gogosar rosu (jumate) 1 buc.
Usturoi 1/5 buc.
Orez basmati 250 g
Unt 50 g
Parmezan ras 50 g
Sare 1 lingurițe
Curry 1 lingurițe
Rozmarin uscat 1 lingurițe
cimbru proaspat 1 legatura l
Vin alb sec 20 ml
Masline verzi 20 g

Descriere

Ador dovleacul, asa ca îl folosesc din plin atunci când e sezonul. Cel mai mult îmi place să gatesc renumita supă-crem de dovleac sau plăcinte cu dovleac. Insa, de ceva timp încoace mă tenta ideea de orez cu dovleac. Iată ce mi-a ieșit.

Etapele de gătit

pas 1. Începem prin a taia cubulețe, ceapa și ceapa verde. Usturoiul îl pisăm. Punem pe foc o cratiță încăpătoare cu o lingură de ulei și lăsăm la călit vreo 2 min.

step1

pas 2. Adăugăm gogoșarul roșu tăiat cubulețe. Lăsăm 2-5 min să se pătrundă.

step2

pas 3. Urmează dovleacul, care la fel e tăiat cubulețe. Îl lăsăm să se călească un pic.

step3

pas 4. Apoi adăugăm orezul spălat în prealabil. Adăugăm aici sarea, curry și rozmarin. Amestecăm toate ingredientele bine și lăsăm să se pătrundă un pic.

step4

pas 5. Următorul pas e vinul și apa. Eu am pus o ceașcă de apă fiarta (aceeași cu care am pus orezul). Să nu uităm și de crenguța de cimbru proaspăt. Daca mai este nevoie de apă, adăugăm pe parcurs. Lăsăm să fiarbă la foc mic 20 min, până e gata orezul.

step5

pas 6. Când e aproape gata orezul, adăugăm untul și parmezanul ras.

step6

pas 7. Adaugăm și măslinele verzi. Mai lăsăm la foc mic încă 5 -7 min, până orezul e gătit bine. La final am decorat cu frunze de țelină. Poftă mare!

step7
Înapoi la pagina «Reţete»

Adaugă comentariu

Comentarii

  • Nu există comentarii încă. Fii tu primul.

Danielle Cafe mimi winery Nivalli Detox Delivery Acasa la mama Punct Technology
  • Danielle Cafe
  • mimi winery
  • Nivalli
  • Detox Delivery
  • Acasa la mama
  • Punct Technology