Salată rusească "Shuba"

Salată rusească "Shuba"

Autor :

Ingrediente

Sfecla rosie fiarta 2 buc.
Cartofi fierti 2 buc.
Morcov fiarta 1 buc.
Ceapă 1 buc.
Oua fierte 3 buc.
Hering 400 g
Maioneza după gust
Sare după gust

Descriere

O salată ce nu lipseşte de pe mesele de sărbătoare nu doar în Rusia, dar şi la noi.

Etapele de gătit

pas 1. Se fierb legumele separat. P.S. Alegeţi sfeclă rotundă. Se curăţă heringul sărat de oase. Se aranjează pe farfurie (eu am folosit şi un inel) un strat de hering tăiat mărunt. Se presară cu ceapă tocată cît mai mărunt şi se acoperă cu maioneză.

pas 2. Urmează un strat de cartofi daţi prin răzătoare. Se sărează uşor şi se acoperă cu maioneză.

pas 3. Urmează apoi morcovul dat prin răzătoare, un strat de maioneză, un strat de ouă date prin răzătoare (un gălbenuş se păstrează pentru decor).

pas 4. Ouăle se acoperă şi ele cu maioneză. Opţional, se mai adaugă un strat de hering tăiat mărunt. Respectiv, se presară din nou cu puţină ceapă şi se unge cu maioneză.

pas 5. Ultimul strat e cel de sfeclă roşie. Se unge bine cu maioneză, iar deasupra se rade gălbenuşul.

pas 6. Se dă la rece pentru minim 30 minute. Abia după asta se scoate inelul (dacă îl folosiţi). Poftă mare!

Înapoi la pagina «Reţete»

Adaugă comentariu

Comentarii

  • Nu există comentarii încă. Fii tu primul.

Reţete similare

Toate reţetele
Danielle Cafe mimi winery Nivalli Detox Delivery Acasa la mama Punct Technology
  • Danielle Cafe
  • mimi winery
  • Nivalli
  • Detox Delivery
  • Acasa la mama
  • Punct Technology