Ingrediente
Descriere
E o reţetă de salată uşoară, care poate fi pregătită şi cu ton din conservă, dar va avea alt gust.
Opţional, se pot adăuga şi ouă fierte de prepeliţă.
Etapele de gătit
pas 1. Frunzele de rucola şi roşiile se spală. Roşiile se taie în jumătăţi(sau în patru). Se pun într-un bol, se adaugă şi măslinele.
pas 2. În alt vas se amestecă 2 linguri de ulei, sucul unei lămâi, usturoiul pisat şi sosul de soia.
pas 3. În amestecul obţinut se marinează fileul de ton, minimum 15 minute.
pas 4. Fiecare bucăţică de peşte se trece prin seminţe de susan, apoi se prăjeşte pe tigaia fierbinte, fără ulei, cam câte 7 minute pe fiecare parte. Nu exageraţi! Carnea trebuie să rămână roz în mijloc. Se răceşte şi se adaugă în bolul cu legume.
pas 5. Se amestecă 2 linguri de ulei de măsline cu sosul pesto, sucul de lămâie şi sare. Se toarnă peste salată şi se amestecă.
pas 6. Se rade puţin parmezan.
Adaugă comentariu
Comentarii
Reţete similare
Salată de vinete și ardei copți

Această rețetă este una simplă, gustoasă, dar cel mai important sănătoasă!
mai mult...Ciuperci cu usturoi (de post)

Un fel de mîncare potrivită pentru perioada postului, pentru cei ce stau la regim și nu numai.
mai mult...Salata cu spanac

Am descoperit anul acesta spanacul,crescut de moldoveni,fraged şi plin de vitamine. Vă propun o variantă de salată cu spanac proas...
mai mult...
Nu există comentarii încă. Fii tu primul.