Tort cu ciocolată şi fructe

Tort cu ciocolată şi fructe

Autor :

Ingrediente

Gălbenuș de ou 7 buc.
Albuș de ou 5 buc.
Zahăr 100 g
Amidon 30 g
Făină de grâu 150 g
Praf de copt 2 lingurițe
Cacao 20 g
Unt 90 g
Frisca 35% 600 ml
Zahăr pudră vanilat 50 g
Banane 4 buc.
Ciocolata neagra 100 g
Ciocolate After Eight 12 buc.

Descriere

O minunăţie de tort pentru seara de Revelion.

Etapele de gătit

pas 1. Pentru pregătirea blatului se freacă 50 gr de zahăr cu gălbenuşurile.

step1

pas 2. Albuşurile se bat spumă cu 50 gr de zahăr.

step2

pas 3. Se amestecă cu o paletă,cu mişcări de jos în sus albuşurile cu gălbenuşurile.

step3

pas 4. Praful de cacao,amidonul şi praful de copt se amestecă cu făina.

step4

pas 5. Se cern ingredientele uscate peste amestecul de ouă.Se omogenizează atent.

step5

pas 6. Se adaugă untul topit. Atenţie să nu fie fierbinte!

step6

pas 7. Se coace în tava tapetată cu hîrtie de copt, în cuptorul preîncălzit la 175 grade aproximativ 35 minute. Se lasă să se răcească o noapte.

step7

pas 8. Pentru crema ganache se pune 300 ml de frişca şi ciocolata ruptă bucăţele într-un vas pe aburi.Se amestecă pînă se topeşte. Se lasă să se răcească vreo 3 ore. O puteţi pregăti seara pentru a doua zi.

step8

pas 9. Blatul se taie în trei pe orizontală.

step9

pas 10. Se bate 300 ml de frişca cu zahărul pudră. Se unge cu jumătate din ea prima parte din blat.Se pun rondele de banane. Opţional puteţi însiropa blatul. Eu o fac cu amestec de sirop de fructe de pădure cu apă în proporţie de 1:10. Sau se fierbe un pahar de apă cu 1 lingură de zahăr. Se acoperă apoi cu cealaltă jumătate de blat şi se îmbracă în restul de cremă albă.Se pun banane.Şi se acoperă cu al treilea blat.

step10

pas 11. Crema ganache se mixează bine.

step11

pas 12. Se acoperă cu ganache suprafaţa tortului şi părţile laterale.

step12

pas 13. Cu ajutorul unei linguriţe se fac valuri pe suprafaţa tortului. Se poate presăra cu amestec din zahăr pudră şi cacao. Pe partea laterală se aşează biscuiţii sau ciocolatele After Eight. Să aveţi o petrecere frumoasă! Şi un an minunat!

step13
Înapoi la pagina «Reţete»

Adaugă comentariu

Comentarii

  • Nu există comentarii încă. Fii tu primul.

Reţete similare

Brânzoaică regală
Brânzoaică regală

Nu voi descoperi America cu această rețetă, simplu o voi reîmprospăta în memoria amatorilor de brânză) Pentru...

mai mult...
Toate reţetele
Danielle Cafe mimi winery Nivalli Detox Delivery Acasa la mama Punct Technology
  • Danielle Cafe
  • mimi winery
  • Nivalli
  • Detox Delivery
  • Acasa la mama
  • Punct Technology