Asparagus cu unt, usturoi si lămâie

Asparagus cu unt, usturoi si lămâie

Ingrediente

Asparagus (Sparanghel) 500 g
Sare 1 lingurițe
Apă 1-2 l
Usturoi 1-2 lingurițe
Unt 30 g

Descriere

Asparagusul sau Sparanghelul se consideră o legumă regală, iar această rețetă este una dintre cele mai delicioase și sănătoase !

Etapele de gătit

pas 1. Sparanghelul verde se rupe și se îndepărtează partea fibroasă. Apoi se spală și se fierbe în apă cu puțină sare. Se fierbe maxim 5 minute, la foc mare.

pas 2. Apoi se scurge și se spală cu apă foarte rece. Acest șoc termic va ajuta la păstrarea culorii. Puneți sparanghelul fiert într-o tavă tapetată cu folie de staniol. Adăugați usturoi tocat după gust, felii de unt. Stoarceți jumătate de lămâie peste el. Se coace în cuptorul preîncălzit timp de 2-3minute.

pas 3. Poate fi servit alături de pește (cu somon e nemaipomenit de gustos) sau piept de pui la grătar.

Înapoi la pagina «Reţete»

Adaugă comentariu

Comentarii

  • Nu există comentarii încă. Fii tu primul.

Danielle Cafe mimi winery Nivalli Detox Delivery Acasa la mama Punct Technology
  • Danielle Cafe
  • mimi winery
  • Nivalli
  • Detox Delivery
  • Acasa la mama
  • Punct Technology