Asparagus cu unt, usturoi si lămâie

Asparagus cu unt, usturoi si lămâie

Ingrediente

Asparagus (Sparanghel) 500 g
Sare 1 lingurițe
Apă 1-2 l
Usturoi 1-2 lingurițe
Unt 30 g

Descriere

Asparagusul sau Sparanghelul se consideră o legumă regală, iar această rețetă este una dintre cele mai delicioase și sănătoase !

Etapele de gătit

pas 1. Sparanghelul verde se rupe și se îndepărtează partea fibroasă. Apoi se spală și se fierbe în apă cu puțină sare. Se fierbe maxim 5 minute, la foc mare.

pas 2. Apoi se scurge și se spală cu apă foarte rece. Acest șoc termic va ajuta la păstrarea culorii. Puneți sparanghelul fiert într-o tavă tapetată cu folie de staniol. Adăugați usturoi tocat după gust, felii de unt. Stoarceți jumătate de lămâie peste el. Se coace în cuptorul preîncălzit timp de 2-3minute.

pas 3. Poate fi servit alături de pește (cu somon e nemaipomenit de gustos) sau piept de pui la grătar.

Înapoi la pagina «Reţete»

Adaugă comentariu

Comentarii

  • Nu există comentarii încă. Fii tu primul.

Reţete similare

Vinete Parmigiana
Vinete Parmigiana

Rapid, gustos şi săţios! Dacă vă place combinaţia de vinete şi roşii, trebuie să încercaţi această reţetă.

mai mult...
Toate reţetele
Danielle Cafe mimi winery Nivalli Detox Delivery Acasa la mama Punct Technology
  • Danielle Cafe
  • mimi winery
  • Nivalli
  • Detox Delivery
  • Acasa la mama
  • Punct Technology