Pelmeni

Pelmeni

Autor :

Ingrediente

Faina de grau 500 g
Ouă 2 buc.
Ulei vegetal 1 linguri
Apă 200 ml
Sare și piper după gust
Tocatura 500 g
Ceapă 1 buc.

Descriere

Cei mai gustoși pelmeni sunt cei făcuți cu mîinile proprii.

Etapele de gătit

pas 1. Preparăm tocătura. Trecem carnea prin mașina de tocat, adăugăm ceapă tăiată mărunt, jumătate de linguriță de sare și condimentăm puțin cu piper negru. Eu am utilizat tocătură din carne de pui. Însă, după preferințe, puteți folosi și tocătură din carne de porc sau mixtă – din carne de vită și porc.

step1

pas 2. Preparăm aluatul. Eu am încercat multe rețete de preparare a aluatului pentru pelmeni, până am descoperit-o pe cea care îmi place. Aluatul se primește delicios, nu se umflă și nu se desface la fierbere. Pentru început formăm o adâncitură în cantitatea de făină pe care o avem, după care adăugăm în această adâncitură o linguriță de sare și o lingură de ulei vegetal.

step2

pas 3. După care, în adâncitura formată turnăm atent apa și două ouă. Amestecăm cu grijă toate ingredientele. Vom obține un aluat moale și ușor de frământat.

step3

pas 4. Frământăm aluatul.

step4

pas 5. Împărțim aluatul în două jumătăți, după care fiecare jumătate o împărțim încă în două părți. Întindem foi subțiri.

step5

pas 6. La această etapă mi-a venit în ajutor așa un obiect special – cerc pentru pelmeni. Îl presărăm din belșug cu făină și îl acoperim cu o foaie de aluat. Dacă nu dispuneți de un astfel de ”asistent metalic”, utilizați un pahar obișnuit. Formați cercuri, aranjați pe centru umplutura și uniți marginile pe cerc.

step6

pas 7. În caz că totuși aveți cerc pentru pelmeni, treceți ușor cu sucitorul peste foaia de aluat pentru a vedea conturul formelor. Veți obține ceva asemănător cu un fagure.

step7

pas 8. În fiecare hexagon aranjăm câte un globuleț de tocătură.

step8

pas 9. Acoperim cu un alt strat de aluat.

step9

pas 10. Cu multă atenție, foarte ușor trecem deasupra cu sucitorul de câteva ori, pentru a nivela suprafața.

step10

pas 11. După aceasta putem presa ceva mai tare cu sucitorul, pentru ca pelmeni să se lipească bine, iar aluatul excesiv să poată fi înlăturat cu ușurință.

step11

pas 12. Întoarceți cercul și scuturați ușor. Pelmeni se vor desprinde.

step12

pas 13. Punem pe foc o cratiță mare cu apă, adăugăm sare și frunze de dafin. Când apa va fierbe, adăugăm pelmeni și amestecăm. După ce pelmeni se ridică la suprafață, mai fierbem încă 5-7 minute. Poftă bună!

step13
Înapoi la pagina «Reţete»

Adaugă comentariu

Comentarii

  • Nu există comentarii încă. Fii tu primul.

Reţete similare

Toate reţetele
Danielle Cafe mimi winery Nivalli Detox Delivery Acasa la mama Punct Technology
  • Danielle Cafe
  • mimi winery
  • Nivalli
  • Detox Delivery
  • Acasa la mama
  • Punct Technology