Biscuiţi "Ilenuţa"

Biscuiţi "Ilenuţa"

Autor :

Ingrediente

Unt topit 200 g
Zahăr 250 g
Ouă 3 buc.
Smîntînă 180 g
Bicarbonat de amoniu 25 g
Făină de grâu 700 g
Еsență de vanilie 1 lingurițe

Descriere

Nişte biscuiţi fragezi care se fac uşor. Se pot păstra vreo două săptămîni la loc răcoros, în cutie închisă bine. Noi i-am făcut deja de zeci de ori, dar nu mai ajung niciodata sa stea 2 săptămîni. I-am "botezat" aşa după nunele stăpînei blogului de unde am luat reţeta.

Etapele de gătit

pas 1. Se bat ouăle cu zahărul şi vanilia.

step1

pas 2. Se adaugă smîntîna. Se omogenizează.

step2

pas 3. În jet, amestecînd permanent, se adaugă untul/untura topit(ă). Se omogenizează.

step3

pas 4. Urmează bicarbonatul de amoniu. P.S.Reţeta originală presupune dizolvarea amoniului în 4 linguri de lapte călduţ pînă face spumă. Eu nu am avut lapte şi l-am pus aşa. Rezultatul oricum a fost "fraged".

step4

pas 5. Se adaugă şi făina. Se face o bilă care se lasă să se odihnească vreo 5 minute.

step5

pas 6. Se întinde o bucată de aluat. Se fac găuri cu furculiţa, se presară cu zahăr şi se presează un pic cu făcăleţul. Apoi se decupează forme diverse.

step6

pas 7. Puteţi presăra nuci mărunţite.

step7

pas 8. Sau biluţe colorate de zahăr. Totul depinde de fantezie şi ce aveţi prin casă.

step8

pas 9. Se aşează în tava acoperită cu hîrtie de copt.

step9

pas 10. Se coc în cuptorul preîncălzit la 200 grade, vreo 20-30 minute, pînă se rumenesc frumos.

step10

pas 11. Şi rezultatul muncii noastre cu Teodor, care participă cu plăcere atît la "facerea" biscuiţilor, cît şi la "infulecarea" acestora. Au devenit "preferaţii" lui. Spor la treaba şi poftă mare să aveţi!

step11

pas 12. Puteți face steluțe de diferite mărimi, le axati pe un bețișor de lemn (scobitoare) și faceți brăduți de turtă pentru Crăciun.

step12

pas 13. Sau "decupati' o casuță din aluat.

step13
Înapoi la pagina «Reţete»

Adaugă comentariu

Comentarii

  • Nu există comentarii încă. Fii tu primul.

Reţete similare

Gogoși la cuptor
Gogoși la cuptor

Gogoşile dietetice la cuptor sunt mult mai delicioase și seamană cu cele prăjite, numai că sunt mult mai bune, lejere si mai sănă...

mai mult...
Baniță cu dovleac
Baniță cu dovleac

Banița este o turtă tradițională bulgărească din aluat foietaj cu diverse umpluturi. Eu am preparat varianta simplificată de baniț...

mai mult...
Toate reţetele
Danielle Cafe mimi winery Nivalli Detox Delivery Acasa la mama Punct Technology
  • Danielle Cafe
  • mimi winery
  • Nivalli
  • Detox Delivery
  • Acasa la mama
  • Punct Technology