Ingrediente
Descriere
Această rețetă usoară de biscuiți, va fi cu siguranță un decor frumos si gustos la ceai.
Etapele de gătit
pas 1. Separam galbenusurile de albusuri. Topim untul pe baie de aburi sau in cuptorul cu microunde. Mixam galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat. Adaugam untul topit si smintina si amestecam. Adaugam treptat faina, eu adaug la ochi, trebuie sa obtinem un aluat moale si nu prea lipicios. Aluatul obtinut il invelim in pelicula si-l lasam in grigider pentru citeva ore. Albusurile le mixam cu zaharul pudra spuma tare.
pas 2. Scoatem aluatul din frigider si-l taiem in 2 parti.
pas 3. Intindem aluatul in strat subtire si-l ungem cu spuma de albus.
pas 4. Rasucim aluatul. Surplusul de albus il stringem cu spatula.
pas 5. Rulada obtinuta o taiem in bucati de 3 cm.
pas 6. In tava tapetata cu hirtie de copt aranjam bucatelele. Ca sa semene cu trandafirii, indoim usor marginile aluatului.
pas 7. Sotului i-am facut cu unt si halva.
pas 8. Se coc in cuptorul preincalzit la 200C timp de 20min.
Adaugă comentariu
Comentarii
Reţete similare
Placintă/Tartă rustică cu mere
M-am îndrăgostit de această tartă,de blatul delicios și atât de fraged, de gustul și aroma fructelor. O bunătate, d...
mai mult...Brioșe cu coacăză neagră
Gustul acrișor al coacăzei se combină perfect cu brioșa dulce și pufoasă. Servite cu o cafeluță la micul dejun îți fac disp...
mai mult...Gogoşi cu gem (de post)
Am făcut această minunăţie împreună cu Teodor care a rămas încîntat de "procesul pregătirii", dar şi de gustul ...
mai mult...











Nu există comentarii încă. Fii tu primul.