Castraveți murați

Castraveți murați

Ingrediente

Castraveți 2 kg
Sare neiodata 3 linguri
Frunze de Hrean 2 buc.
Piper negru boabe 1 lingurițe
Mărar 1 buc.
Usturoi 1 buc.
Frunze de dafin 4 buc.
Apă 3 l

Descriere

Vă prezint o rețetă foarte simplă de castraveți murați, care nu necesită mult timp de pregătire

Etapele de gătit

pas 1. Spălăm bine borcanele și le punem la scurs.

pas 2. Castraveții ii spălăm.

pas 3. Într-un borcan de 3 l așezăm hreanul, 2 frunze de dafin , 4 căței de usturoi, mărarul si câteva boabe de piper negru. Adăugăm castraveții si deasupra așezăm iarăși: frunze de dafin, usturoi, boabe de piper negru, hrean si mărar.

pas 4. Intr-o cratiță punem la fiert 2,5 - 3 l de apă și 2 linguri jumătate sau 3 linguri pline de sare (pentru fiecare litru de apă se adaugă o lingură plină cu vârf de sare).

pas 5. Fierbem saramura pâna sarea e topită bine.

pas 6. Stingem aragazul si lăsăm să se răcească cca 7-10 min.

pas 7. Punem borcanul cu castraveți pe un suport de metal ca să nu se spargă. Și turnăm saramura până acoperim castraveții.

pas 8. Punem capacul și lăsăm să se răcească la temperatura camerei. Apoi îi depozităm în cămară/bordei.

pas 9. Iată și castraveții crocanți și delicioși!

step9
Înapoi la pagina «Reţete»

Adaugă comentariu

Comentarii

  • Nu există comentarii încă. Fii tu primul.

Reţete similare

Ciuperci marinate
Ciuperci marinate

O gustare minunata pentru orice ocazie,care poate fi consumata curent sau pastrata la borcan pina la doua-trei luni la frigider. S...

mai mult...
Toate reţetele
Danielle Cafe mimi winery Nivalli Detox Delivery Acasa la mama Punct Technology
  • Danielle Cafe
  • mimi winery
  • Nivalli
  • Detox Delivery
  • Acasa la mama
  • Punct Technology