Cornuri cu dulceață de trandafiri

Cornuri cu dulceață de trandafiri

Autor :

Ingrediente

Unt 120 g
Ouă 2 buc.
Smîntînă 20% 300 g
Zahăr 1/2 pahar
Еsență de vanilie 1/2 lingurițe
Făină de grâu 3.5 pahar
Praf de copt 1 lingurițe

Descriere

Cornurile copilăriei mele, în familia mea se numeau ”șoricei”)

Etapele de gătit

pas 1. Umplutura o alegeți după propriul gust – vișine, dulceață de trandafiri cu nuci, oricare altă dulceață, cu excepția celor lichide, pentru că se vor scurge în timpul coacerii.

pas 2. Ouăle se amestecă cu zahăr, untul se topește, se răcește și se adaugă la amestecul de ouă. Se adaugă jumătate de linguriță de esență de vanilie, smântână și se amestecă bine. Făina se amestecă cu praf de copt și se adaugă treptat. Se frământă un aluat moale, puțin lipicios. Se învelește cu peliculă alimentară și se lasă la frigider pentru 3ore. Apoi suprafața de lucru se presară cu făină și o parte de aluat se întinde în formă de cerc cu o grosime de maxim 1 cm. Cu ajutorul unui cuțit se taie în triunghiuri.

step2

pas 3. Se aranjează umplutura.

step3

pas 4. Se formează cornurile și se aranjează pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se lasă la cuptorul încălzit la 180 de grade pentru aproximativ 40 de minute, până capătă o culoare aurie.

step4

pas 5. Poftă mare!

step5
Înapoi la pagina «Reţete»

Adaugă comentariu

Comentarii

  • Nu există comentarii încă. Fii tu primul.

Reţete similare

Toate reţetele
Danielle Cafe mimi winery Nivalli Detox Delivery Acasa la mama Punct Technology
  • Danielle Cafe
  • mimi winery
  • Nivalli
  • Detox Delivery
  • Acasa la mama
  • Punct Technology