Ingrediente
Descriere
O amintire gustoasă din anii de şcoală...
Etapele de gătit
pas 1. Se dizolvă drojdiile în laptele călduţ, împreună cu zahărul şi sarea.
pas 2. Se lasă 15 minute.
pas 3. Drojdiile încep să crească.
pas 4. Se topeşte untul.
pas 5. Cînd untul se răcoreşte, se adaugă în vasul cu maia. Se cerne făina.
pas 6. Se frământă bine un aluat moale, dar care nu se lipeşte de mâini.
pas 7. Se lasă la călduţ pentru 1-1,5 ore.
pas 8. Se împarte în 8 biluţe şi se acoperă cu un prosop ca să nu se usuce.
pas 9. Se întinde aluatul în formă de baghetă subţire.
pas 10. Se turteşte uşor cu un făcăleţ.
pas 11. Se înfăşoară crenvurştele în aluat. Se aşează pe tava de copt, tapetată cu hârtie de copt. Se ung cu amestec dintr-un gălbenuş de ou şi o lingură de lapte.
pas 12. Se coc 30 minute în cuptorul preîncălzit la 180 grade. Poftă mare!
Adaugă comentariu
Comentarii
Reţete similare
Paine cu seminte

Mirosul de paine calda din casa imi aduce mereu aminte de copilarie ,de casa parintilor si cea a bunicilor ...ador acele amintiri...
mai mult...Pateuri cu ou și ceapă

Pateuri vaporoase, calde, aromate și gustoase pentru a fi servite la borș.
mai mult...Brânzoaice sărate cu mărar

Am preluat ideea dintr-o rețetă de brânzoaice dulci și am adaptat-o preferințelor mele.
mai mult...
Nu există comentarii încă. Fii tu primul.