Pateuri "ca puful"

Pateuri "ca puful"

Autor :

Ingrediente

Chefir 1 pahar
Ulei vegetal 0.5 pahar
Zahăr 1 linguri
Sare 1 lingurițe
Drojdie uscata 7 g
Făină de grâu 3 pahar
Gălbenuș de ou 1 buc.

Descriere

Mult timp în urmă am găsit această rețetă pe internet și m-a interesat denumirea lor. Numai după ce le-am pregătit și gustat, am înțeles de ce se numesc așa. S-au primit foarte pufoase, aerate.
Le-am făcut cu varza, dar puteți încerca orice umplutură vă place.

Etapele de gătit

pas 1. Chefirul și uleiul se încălzesc un pic. Adăugați sare și zahăr. Se amestecă.

pas 2. Drojdia se amestecă cu făina, se unește cu chefirul și uleiul. Se framântă un aluat elastic.

step2

pas 3. Se lasă pentru 30 min, până își dublează volumul.

step3

pas 4. Se ia câte o bucățică de aluat și se întinde cu palmele.

step4

pas 5. Se pune umplutura. Eu am făcut cu varză prăjită.

step5

pas 6. Se lipesc marginile și se formează pateurile.

step6

pas 7. Se ung cu gălbenuș și se coc timp de 25-30 min în cuptorul preîncălzit la 180 grade.

step7

pas 8. Poftă bună!

step8
Înapoi la pagina «Reţete»

Adaugă comentariu

Comentarii

  • Belousova
    4
    Profil
    1

    Отличный рецепт. Спасибо!

    Adăugat: 11.04.2016 11:41
    Răspuns

Reţete similare

Quiche cu ciuperci
Quiche cu ciuperci

Această turtă deschisă, pe un blat fărâmicios fin, cu umplutură din șampinioni, poate fi servit drept un mic dejun copios, u...

mai mult...
Brioşe cu brânza
Brioşe cu brânza

Excelente pentru o gustare. Ciupercile pot fi înlocuite cu oricare alte ingrediente: caşcaval (100g), ardei, carne, etc. Se ...

mai mult...
Toate reţetele
Danielle Cafe mimi winery Nivalli Detox Delivery Acasa la mama Punct Technology
  • Danielle Cafe
  • mimi winery
  • Nivalli
  • Detox Delivery
  • Acasa la mama
  • Punct Technology