Fasole bătută

Fasole bătută

Autor :

Ingrediente

Fasole 2 pahar
Ceapă 3 buc.
Сatel de usturoi 4 buc.
Masline 10 buc.
Ulei 4 lingurițe
Ceapă 30 g
Apă 5 pahar
Morcov 1 buc.
Sare 1 linguri

Descriere

O mâncare tradițională delicioasă și o sursă excelentă de proteine, fibre și carbohidrați complecsi, cu multe beneficii pentru organism!

Etapele de gătit

pas 1. Se pune la fiert fasolea lăsată anterior la înmuiat în apa peste noapte, ca să fiarbă mai repede și să fie mai ușor de digerat.

pas 2. Când încep a fierbe fasolele schimbați 1-2 ori apa, înlocuind-o cu altă apă fierbinte. În ultima apă adăugați un morcov și o ceapă. Lăsați la foc mediu spre încet sa fiarbă până devine moale (aproximativ o oră).

pas 3. După ce fasolea s-a mai răcorit un pic scurgem apa și lăsăm un păhar rezervă. Pasăm cu blenderul și adăugăm din zeama păstrată ca să obținem textura dorită.

pas 4. Într-o tigaie călim ceapa tăiată fâșii, până devine moale și aurie.

pas 5. Adăugăm usturoiul strivit și mai călim un minut.

pas 6. Adaugăm piureul de fasole și sare după gust, amestecăm bine și lăsăm pe foc încă 5 minute.

pas 7. Decorăm cu praz tăiat rondele, măsline și poftă mare!

Înapoi la pagina «Reţete»

Adaugă comentariu

Comentarii

  • Nu există comentarii încă. Fii tu primul.

Reţete similare

Pilaf
Pilaf

Folosind această reţetă, se obţine un orez bob cu bob şi gustos-gustos...

mai mult...
Toate reţetele
Danielle Cafe mimi winery Nivalli Detox Delivery Acasa la mama Punct Technology
  • Danielle Cafe
  • mimi winery
  • Nivalli
  • Detox Delivery
  • Acasa la mama
  • Punct Technology