Ingrediente
Descriere
O modalitate excelentă de a decora un tort festiv.
Etapele de gătit
pas 1. Se pregătesc şabloanele pentru "petalele" fundiţei din plasticul unei mape pentru hîrtii. Eu am făcut 14. Şase mai late şi celelalte mai înguste.
pas 2. Se rupe ciocolata bucăţi şi se pune într-un vas la aburi.
pas 3. Amestecaţi continuu ca să se topească uniform şi să nu rămînă cocoloaşe.
pas 4. Ungeţi "petalele" de plastic cu ciocolată.
pas 5. Le lăsaţi vreo 2 minute să se întărească un pic ciocolata, doar atît cît să nu se scurgă, apoi îndoiţi ca în imagine şi o prindeţi cu un cleşte.
pas 6. Se pun la rece pentru vreo 5-10 minute pînă se întăresc.
pas 7. Cînd s-au răcit, dezlipiţi cu atenţie fîşiile din plastic. Şi pe un cerculeţ din ciocolată începem asamblarea, punînd cîte o picătură de ciocolată topită.
pas 8. Vă sugerez să ţineţi mîinile în apă rece înainte de a o aranja. De la caldura mîinilor puteţi avea surprize neplăcute. Şi într-o încăpere răcoroasă. Mult succes!
pas 9. Dintr-o parte arată astfel.
pas 10. Si încă una.
Adaugă comentariu
Comentarii
Reţete similare
Prăjitură de ciocolată cu zmeură

O combinaţie extraordinar de delicioasă de ciocolată şi zmeură ce o să vă îmbunătăţească dispoziţia. Reţeta ornamentelor...
mai mult...Biscuiți de ovăz

Probabil nu cunosc persoane care să nu iubească acești biscuiți. La fel ca și turetele dulci, pentru mine acesta e gustul copilări...
mai mult...Baniță cu dovleac

Banița este o turtă tradițională bulgărească din aluat foietaj cu diverse umpluturi. Eu am preparat varianta simplificată de baniț...
mai mult...
Nu există comentarii încă. Fii tu primul.