Ingrediente
Descriere
Gogosi pufoase si aromate.
Etapele de gătit
pas 1. Se amesteca drojdia cu lingura de zahar si cu laptele caldut si se lasa un pic, pana face spuma. Apoi se bate bine cu galbenusurile si cu 300 g faina cu un mixer. Se adauga sarea, zaharul vanilat, coaja de lamaie si restul de faina. Se framanta sa fie un aluat elastic si molcut. Se lasa la dospit 30 min.
pas 2. Dupa ce a dospit, aluatul pentru gogosi pufoase se intinde pe un blat cu faina de grosime de un deget subtire. Se decupeaza rondele cu o forma speciala sau un pahar cu marginile subtiri.
pas 3. Dupa ce le-am decupat,luatul pentru gogosi se mai lasa pe tava la dospit 10 min.
pas 4. Se incinge bine uleiul si se pun gogosile in uleiul fierbinte. Se intorc pe ambele parti pina cand devin aurii,se scot pe servetele absorbante,se presoara cu zahar pudra vanilat cat sunt inca fierbinti.
Adaugă comentariu
Comentarii
Reţete similare
Tarta cu visine
					O tarta simpla in executie si foarte delicioasa. Pot fi folosite atat visine proaspete, cat si visine conservate in suc propriu.
mai mult...Chifle ''Romanița''
					Extraordinare, asta am observat pe fața piciului când servea cu mare poftă. Cu gust dulce și aromat, aceste chifle sunt f...
mai mult...Tort "Rafaello"
					Bun de tot.! Ingredientele sunt pentru un pandișpan cu diametrul de 25 cm.
mai mult...


						
						
						
						
						
Nu există comentarii încă. Fii tu primul.