Ingrediente
Descriere
Un aperitiv deosebit,dar şi o cina neobişnuită...
Etapele de gătit
pas 1. Bateţi 4 oua cu un praf de sare. Adăugaţi faina,apoi laptele. Amestecaţi bine. Apoi şi 2 linguri de ulei(clătitele se comportă mai bine la copt dacă turnaţi ulei în aluat). Bateţi bine şi coaceţi clătite mari pe o tigaie încinsă şi unsă cu ulei. Sau puteţi coace clătite după reţeta dvs preferată. P.S. Puteţi folosi pentru uns şi o bucăţică de slănină înfiptă pe o furculiţă.
pas 2. Fierbem întîi pipotele şi le tăiem pai. Ceapa se taie solzişor.
pas 3. Călim ceapa în 3 linguri de ulei,apoi adăugăm pipotele.
pas 4. Scurgeţi ciupercile şi adăugaţi-le în tigaie. Atenţie! Dacă nu sînt tăiate,le tăiaţi! Amestecaţi şi lăsaţi cam 5 minute la foc încet.
pas 5. Bateţi 1 ou cu smîntîna.
pas 6. Turnaţi oul bătut în tigaie. Condimentaţi. Lăsaţi la foc încă vreo 5 minute.
pas 7. Puneţi o lingură de umplutură în mijlocul unei clătite.
pas 8. Strîngeţi marginile.
pas 9. Fixaţi cu o scobitoare.
pas 10. Sau legaţi cu pătrunjel.
pas 11. Le puteţi servi atît calde,cît şi reci. Dacă le faceţi din timp,fixati-le doar cu o scobitoare,iar înainte de a le pune pe masă, daţi-le pentru cîteva minute la microunde,apoi legaţi pătrunjelul.
Adaugă comentariu
Comentarii
Reţete similare
Tort din clătite "Cuşma lui Guguţă"...

O armonie perfectă de gusturi: smântână şi vişine. Clătitele le-am pregătit după această reţetă
mai mult...Platou "Brăduţ"

Nu e o reţetă, e o modalitate de a aranja caşcavalul într-o formă mai neobişnuită, care sigur va impresiona oaspeţii.
mai mult...Tartine dulci cu struguri si miere

Un aperitiv deosebit de delicios, potrivit și pentru un mic dejun perfect!
mai mult...
Nu există comentarii încă. Fii tu primul.