Rață confit

Rață confit

Autor :

Ingrediente

Pulpe de rata 3 buc.
Untura de rata 350 g
sare grunjoasa după gust
cimbru proaspat după gust
Piper negru pisat după gust
Сatel de usturoi 3 buc.

Descriere

Rață confit

Etapele de gătit

pas 1. Am frecat cu sare grunjoasă 3 pulpe de rață și le-am lăsat la frigider 24 ore. Untura proaspătă de rață am topit-o.

pas 2. Peste 24 ore am scos pulpele, le-am spălat bine cu apă, le-am șters cu ștergare de hârtie, le-am presărat cu piper negru măcinat, cimbru proaspăt, 3 căței de usturoi pisați. Le-am aranjat într-o tavă de ceramică cu capac, am turnat untura deasupra ca să acopere pulpele, am pus capacul și am dat la cuptor la 125 grade pentru 3 ore jumătate.

pas 3. Peste vreo 2 ore când a început a fierbe untura, am scos capacul și am micșorat temperatura până la 100 grade, peste o oră carnea era fiartă bine. Am scos din cuptor, am lăsat să se răcească complet si am dat tava la frigider. Dar mirosul... Mmmm! N-o să regretați! Important e să lăsați la rece măcar o săptămână ca mirosurile să pătrundă carnea deplin, datorită unturei ce o cuprinde se conservează, așa ca nu vă faceți griji că o să se strice.

Înapoi la pagina «Reţete»

Adaugă comentariu

Comentarii

  • Nu există comentarii încă. Fii tu primul.

Reţete similare

Toate reţetele
Danielle Cafe mimi winery Nivalli Detox Delivery Acasa la mama Punct Technology
  • Danielle Cafe
  • mimi winery
  • Nivalli
  • Detox Delivery
  • Acasa la mama
  • Punct Technology