Stollen cu brânză- COZONAC DE CASĂ NEMŢESC

Stollen cu brânză- COZONAC DE CASĂ NEMŢESC

Ingrediente

Faina de grau 550 g
Praf de copt 1 buc.
Zahăr 250 g
Zahăr vanilat 1 buc.
Brânză de vaca 18% 250 g
Unt 82 % 250 g
Ouă 2 buc.
Suc de Lamaie 1 buc.
Migdale 200 g
Coarja rasă de lămâie după gust
Fructe uscate 200 g
Stafide 200 g
Rom(optional) 200 ml

Descriere

E o variantă a cozonacului clasic nemţesc, cu umplutura de brânză.
În varianta clasică, umplutura cozonacului, e din stafide, fructe confiate, mac, nuci, marţipan, etc. Acesta se coace cu o lună înainte de Crăciun şi se lasă la loc uscat şi răcoros pentru a fi servit în ziua magică.

Etapele de gătit

pas 1. Stafidele, fructele confiate se pun la înmuiat pentru o noapte în rom.

pas 2. Se bate untul cu zahărul şi, mixând în permanenţă, se adaugă, pe rând, ouăle, brânza dulce, zahărul vanilat, sucul şi zestul de lămâie.

pas 3. Se cerne peste compoziţie făina amestecată cu praful de copt. Se frământă aluatul.

pas 4. Peste migdale se toarnă apă clocotită, se lasă câteva minute, după care se trec pentru 1 minut, prin apă rece. Se curăţă de coajă, se taie măşcat şi se adaugă în aluat.

pas 5. Stafidele şi fructele confiate se scurg de rom, se presară cu făină şi se adaugă în aluat.

pas 6. Alautul se împarte în două. Din fiecare se modelează o franzelă. Forma cozonacului aminteşte un prunc înfăşat.

step6

pas 7. Se coace aproximativ o oră în cuptorul preîncălzit la 180 grade.

step7

pas 8. Imediat ce este scos din cuptor se unge cu unt(100 g) şi se presară abundent cu zahăr pudră(250 g), care vor forma o crustă dulce.

step8

pas 9. Când se răceşte, se înveleşte în folie de aluminiu şi se lasă pentru 3 zile într-un loc răcoros. Înainte de a fi servit, se scoate din folie şi se taie felii. Se savurează cu cei dragi.

Înapoi la pagina «Reţete»

Adaugă comentariu

Comentarii

  • Nu există comentarii încă. Fii tu primul.

Reţete similare

Turtă de griș
Turtă de griș

O turtă delicioasă pe bază de griș. Este perfectă la dejun sau chindii pentru copii, dar și seara la ceai.

mai mult...
Toate reţetele
Danielle Cafe mimi winery Nivalli Detox Delivery Acasa la mama Punct Technology
  • Danielle Cafe
  • mimi winery
  • Nivalli
  • Detox Delivery
  • Acasa la mama
  • Punct Technology