Ingrediente
Descriere
Această supă va fi pe placul oricui...
Etapele de gătit
pas 1. Ciupercile uscate se pun la înmuiat în apă, pentru o noapte.
pas 2. Se scurg apoi de apă, se spală bine sub jetul de apă rece. Se taie mărunt. Se pun la fiert pentru o oră.
pas 3. Ceapa tocată mărunt şi morcovul dat prin răzătoarea mică se călesc în unt. Se adaugă o lingură de făină. Se amestecă bine.
pas 4. În vasul în care fierb ciupercile se adaugă cartofii curăţaţi şi tăiaţi măşcat şi legumele călite. Opţional se poate adăuga fidea sau tăiţei de casă. Când au fiert şi cartofii(şi tăiţeii), se ia cratiţa de pe foc şi se lasă o jumătate de oră ca să se combine aromele. Se serveşte cu pătrunjel tocat şi smântână. Poftă mare să aveţi!
Adaugă comentariu
Comentarii
Reţete similare
Bors rosu

Este un bors indragit de moldoveni, rusi, ucraineni cu multe legume, iar culoarea rosie fiind data de sfecla rosie. Gustos atit...
mai mult...Shurpa - ciorbă uzbecă de miel

Gustată o dată, devine măncarea preferată...
mai mult...Gulaş unguresc

Reţeta clasică a gulaşului unguresc.
mai mult...
Nu există comentarii încă. Fii tu primul.