Ingrediente
Descriere
O turtă delicioasă pe bază de griș. Este perfectă la dejun sau chindii pentru copii, dar și seara la ceai.
Etapele de gătit
pas 1. Turnăm peste griș chefir , amestecăm și lăsăm să se înmoaie timp de o oră.
pas 2. După o oră batem ouăle cu zahărul până la majorarea volumului.
pas 3. Amestecul obținut îl adăugăm la griș cu chefir. Obținem o masă destul de lichidă.
pas 4. După preferință se pot adăuga fulgi de cocos, pentru amatori. La final adăugăm praf de copt sau sodă stinsă în oțet.
pas 5. Lăsăm în multifierbător pentru o oră. Cu 10-15 minute înainte să fie gata, adăugați chiar peste turtă 50 ml de lapte cald. Astfel turta va fi deosebit de fină. După ce e gata, lăsăm turta încă pentru 15 minute în forma de copt.
pas 6. Poftă bună!
pas 7. Se poate servi cu dulceață sau lapte condensat.
Adaugă comentariu
Comentarii
Reţete similare
Colțunași leneși

Dacă e vorba de mine, iar eu nu sunt mare amator de brânză, apoi anume colțunașii leneși îi ador, spre deosebire de c...
mai mult...Biscuiţi de ovăz

Biscuiţi moi, cu un gust intens de cereale...
mai mult...Prajitura cu dulceata de piersici si visina

Prajitura cu dulceata si aluat crocant este nemaipomenit de delicioasa. Mijlocul fructat se potriveste perfect cu aluatul crocant.
mai mult...
Nu există comentarii încă. Fii tu primul.