Turte cu telemea

Turte cu telemea

Autor :

Ingrediente

Făină de grâu 500 g
Telemea 250 g
Lapte covăsit 450 ml
Bicarbonat de sodiu 1 lingurițe
Ulei 150 ml

Descriere

Când eram copii, deseori ne delecta mama și bunica cu aceste turte cu telemea, făcute pe tigaie. Am decis să mă "reîntorc la gustul copilăriei".

Etapele de gătit

pas 1. Se dă telemeaua prin răzătoare. Sau o puteți zdrobi cu furculița, dacă e un pic mai moale.

step1

pas 2. Se adaugă în vasul cu telemea făina amestecată cu praful de copt. Dacă brînza nu e prea sărată, puteți adăuga și un pic de sare, cam jumătate de linguriță.

step2

pas 3. Urmează laptele acru.

step3

pas 4. Se amestecă până se obține un aluat nu prea vârtos, dar care nu se lipește de mâini. Lăsați să se odihnească 10 minute.

step4

pas 5. Porționați aluatul in 6 părți, din care faceți biluțe. Le acoperiți cu un prosop.

step5

pas 6. Din fiecare bilă faceți o turtă, în dependență de diametrul tigăii. Dar nu trebuie sa fie mai subțire de 1 cm.

step6

pas 7. Se pune turta in tigaia cu ulei încins. Se lasă să se rumenească, la foc mediu.

step7

pas 8. Apoi se intoarce pe cealaltă parte. Urmează toate turtele. Se scot pe șervețele de hârtie.

step8

pas 9. Sunt delicioase calde, cu un păhar de suc de roșii sau cu smântână.

step9

pas 10. Sau le puteți încălzi dimineața în cuptorul cu microunde ca sa le serviți la ceai. Poftă mare să aveți!

step10
Înapoi la pagina «Reţete»

Adaugă comentariu

Comentarii

  • Nu există comentarii încă. Fii tu primul.

Reţete similare

Toate reţetele
Danielle Cafe mimi winery Nivalli Detox Delivery Acasa la mama Punct Technology
  • Danielle Cafe
  • mimi winery
  • Nivalli
  • Detox Delivery
  • Acasa la mama
  • Punct Technology