Vinete Parmigiana

Vinete Parmigiana

Autor :

Ingrediente

Vinete 1 buc.
Rosii maruntite din conserva 2 buc.
Ceapă 1 buc.
Mozzarella 200 g
Parmezan ras 50 g
Frunze Busuioc proaspat 10 листиков buc.
Vin alb sec 100 g

Descriere

Rapid, gustos şi săţios! Dacă vă place combinaţia de vinete şi roşii, trebuie să încercaţi această reţetă.

Etapele de gătit

pas 1. Se taie vinetele în fâşii subţiri, se presară cu sare, se găuresc cu un cuţit şi se lasă pentru vreo jumătate de oră. Apoi se coc pe o tigaie grill.

step1

pas 2. Cam aşa...

step2

pas 3. Sosul: Se căleşte puţin, în uleiul fierbinte jumătate de usturoi. Se scoate din ulei şi se adaugă ceapa tocată. Se căleşte până devine moale, apoi se adaugă roşiile. Se sărează, piperează. Se adaugă busuiocul rupt şi se lasă la foc mediu pentru 5-7 minute. Cu 3 minute înainte de a-l lua de pe foc, se toarnă vinul. Fundul formei se acoperă cu puţin sos, peste care urmează un strat de vinete. Apoi un strat mai gros de sos care se acoperă cu mozzarella dată prin răzătoare.

step3

pas 4. Se acoperă cu sos.

step4

pas 5. Se presară caşcaval.

step5

pas 6. Se repetă straturile de vinete, sos, mozzarela amestecată cu parmezan.

step6

pas 7. Se coace în cuptorul preâncălzit la 210 grade, timp de 20-30 minute, până se rumeneşte. Se lasă să se răcorească vreo 10 minute, după care se porţionează. Poftă mare!

Înapoi la pagina «Reţete»

Adaugă comentariu

Comentarii

  • Nu există comentarii încă. Fii tu primul.

Reţete similare

Toate reţetele
Danielle Cafe mimi winery Nivalli Detox Delivery Acasa la mama Punct Technology
  • Danielle Cafe
  • mimi winery
  • Nivalli
  • Detox Delivery
  • Acasa la mama
  • Punct Technology