Ingrediente
Descriere
Cît n-ar părea de straniu, dar sunt nişte brioşe foarte delicioase şi sănătoase pe care le savurează cu plăcere de la mic la mare.
Etapele de gătit
pas 1. Morcovul şi nucile se măruntesc în minitocător. Dacă nu-l aveţi, se dă morcovul prin răzătoare şi nucile se taie mărunt cu cuţitul. Radem coaja de portocală.
pas 2. Zahărul şi vanilia se mixează cu ouăle pînă se topeşte.
pas 3. Se adaugă făina proaspăt cernută împreună cu praful de copt, se omogenizează, apoi se adaugă treptat uleiul.
pas 4. Se adaugă amestecul de nuci şi morcov, coaja de portocală. (Astfel nimeni nu v-a bănui prezenţa morcovului în brioşe). Se amestecă cu o spatulă sau o lingură.
pas 5. Formele pentru brioşe se ung cu ulei sau unt. (Eu folosesc forme de hîrtie, de aceea nu ung cu nimic, e mult mai practic şi mai frumos.). Se toarnă compoziţie în forme cam 2/3.
pas 6. Eu mai pun deasupra nuci mărunţite cu cuţitul sau cîte o alună. Dă un plus atît aspectului, cît şi gustului. Se coc în cuptorul preîncălzit la 180 grade timp de 25-30 minute (faceţi testul cu scobitoarea).
pas 7. Lăsaţi să se răcorească un pic. Brioşele sînt gata pentru a fi servite cu o cană de ceai, cafea sau lapte alături de cei dragi. Poftă mare!
pas 8. Așa cu alune.
pas 9. Sau le puteţi decora cu ciocolată topită şi ornamente de zahăr, dar deja după ce se răcoresc bine.
Adaugă comentariu
Comentarii
Reţete similare
Baclava turcească
Un deliciu pentru iubitorii de dulciuri orientale, mustoasă şi aromată
mai mult...Tarta cu gutuie si crema fiarta
Delicios
mai mult...Tartă cu brânză "Lacrimi de înger"
O tartă delicioasă ce poate fi servită şi copiilor. A fost numită aşa pentru picăturile ce apar pe suprafaţa ei.
mai mult...
Nu există comentarii încă. Fii tu primul.