Ingrediente
Descriere
Nişte prăjiturele numai bune pentru sărbătorile ce vin.
Etapele de gătit
pas 1. Se freacă untul moale cu zahărul vanilat şi zahărul pudră.Se adaugă apoi un ou.Se omogenizează.
pas 2. Se adaugă făina amestecată cu praful de sare şi cu praful de copt.Se frămîntă un aluat ce se dezlipeşte de mîini. Se dă la rece pentru 10-15 minute.
pas 3. Se întinde aluatul pe masă de 7 mm grosime. Se taie inele cu o formă sau un pahar.
pas 4. Apoi se găureşte mijlocul(eu am făcut-o cu un capac de la o sticla de Martini).
pas 5. Se bate un pic oul rămas.Se ung cu el prăjiturelele şi se presară cu nuci mărunţite. Se aşează în tava tapetată cu hîrtie de copt şi se dă la rece pentru vreo 20 minute.
pas 6. Se coc în cuptorul preîncălzit la 200 grade timp de 15 minute,pînă încep a se rumeni marginile. Poftă mare şi sărbători fericite!
Adaugă comentariu
Comentarii
Reţete similare
Tartă cu mere ”Țvetaeva”

Nici nu-mi mai amintesc când am gustat această tartă pentru prima dată. Destul de simplă în preparare, din produse acc...
mai mult...Gogoşi cu gem (de post)

Am făcut această minunăţie împreună cu Teodor care a rămas încîntat de "procesul pregătirii", dar şi de gustul ...
mai mult...Crumble cu visine si capsune

Asa cum mie imi plac visinele, iar sotului capsunele am incercat sa le imprietenesc intr-un crumble.
mai mult...
Nu există comentarii încă. Fii tu primul.