Ingrediente
Descriere
Cei mai gustoși pelmeni sunt cei făcuți cu mîinile proprii.
Etapele de gătit
pas 1. Preparăm tocătura. Trecem carnea prin mașina de tocat, adăugăm ceapă tăiată mărunt, jumătate de linguriță de sare și condimentăm puțin cu piper negru. Eu am utilizat tocătură din carne de pui. Însă, după preferințe, puteți folosi și tocătură din carne de porc sau mixtă – din carne de vită și porc.
pas 2. Preparăm aluatul. Eu am încercat multe rețete de preparare a aluatului pentru pelmeni, până am descoperit-o pe cea care îmi place. Aluatul se primește delicios, nu se umflă și nu se desface la fierbere. Pentru început formăm o adâncitură în cantitatea de făină pe care o avem, după care adăugăm în această adâncitură o linguriță de sare și o lingură de ulei vegetal.
pas 3. După care, în adâncitura formată turnăm atent apa și două ouă. Amestecăm cu grijă toate ingredientele. Vom obține un aluat moale și ușor de frământat.
pas 4. Frământăm aluatul.
pas 5. Împărțim aluatul în două jumătăți, după care fiecare jumătate o împărțim încă în două părți. Întindem foi subțiri.
pas 6. La această etapă mi-a venit în ajutor așa un obiect special – cerc pentru pelmeni. Îl presărăm din belșug cu făină și îl acoperim cu o foaie de aluat. Dacă nu dispuneți de un astfel de ”asistent metalic”, utilizați un pahar obișnuit. Formați cercuri, aranjați pe centru umplutura și uniți marginile pe cerc.
pas 7. În caz că totuși aveți cerc pentru pelmeni, treceți ușor cu sucitorul peste foaia de aluat pentru a vedea conturul formelor. Veți obține ceva asemănător cu un fagure.
pas 8. În fiecare hexagon aranjăm câte un globuleț de tocătură.
pas 9. Acoperim cu un alt strat de aluat.
pas 10. Cu multă atenție, foarte ușor trecem deasupra cu sucitorul de câteva ori, pentru a nivela suprafața.
pas 11. După aceasta putem presa ceva mai tare cu sucitorul, pentru ca pelmeni să se lipească bine, iar aluatul excesiv să poată fi înlăturat cu ușurință.
pas 12. Întoarceți cercul și scuturați ușor. Pelmeni se vor desprinde.
pas 13. Punem pe foc o cratiță mare cu apă, adăugăm sare și frunze de dafin. Când apa va fierbe, adăugăm pelmeni și amestecăm. După ce pelmeni se ridică la suprafață, mai fierbem încă 5-7 minute. Poftă bună!
Adaugă comentariu
Comentarii
Reţete similare
Cartofi cu cimbru la cuptor
Uşor de făcut, rapid se mănîncă, buni pentru orice vîrstă...
mai mult...Hrişcă cu ciuperci (de post)
Vă propun o reţetă care nu ar trebui să lipsească din meniul nostru,dat fiind faptul că hrişca este "un sac cu vitamine" şi minera...
mai mult...Sarmale ca la bunica
Mici, delicate şi cu un gust divin, cum doar bunica ştia să le facă!
mai mult...
Nu există comentarii încă. Fii tu primul.