Ingrediente
Descriere
O prajitură irezistibilă care se face rapid, uşor şi de mare efect.
Nu cred că mai e nevoie să vă mai spun cât e de delicioasă.
Etapele de gătit
pas 1. Amestecaţi drojdia şi zahărul cu laptele călduţ (niciodată fierbinte) şi lăsaţi-l să stea câteva minute, timp în care se va umfla şi se va forma o spumă. De 2 ling de lapte vom avea nevoie la fine pentru uns, așa că le păstrăm într-un păhar.
pas 2. Adăugaţi untul topit şi răcit, gălbenuşul de ou (celălalt îl păstrăm pentru uns), apoi făina cernută împreună cu sarea.
pas 3. Frământaţi 10 minute, până obţineţi o bilă mai puțin elastică, insă după dospire va fi foarte usor de lucrat.
pas 4. Puneţi aluatul într-un vas uns cu puţin ulei, acoperiţi-l şi lăsaţi-l să dospească într-un loc călduţ şi ferit de curenţi de aer până se va dubla în dimensiune aproximativ 1-2 ore.
pas 5. Pregatiți umplutura amestecând, ciocolata cu halva.
pas 6. După ce s-a dublat volumul, răsturnaţi aluatul dospit pe blatul de lucru pudrat cu făină şi frământați-l uşor câteva secunde pentru a-i scoate bulele de aer.
pas 7. Întindeţi o foaie cât mai dreptunghiulară posibil. Ungeți cu umplutura pregătită, apoi ușurel începeți a rula.
pas 8. Cu ajutorul unui cuţit, tăiaţi ruloul obţinut în jumătate, pe lungime. Răsuciţi cele două jumătăţi, unind apoi capetele obtinând o coroană. Aranjați într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Ungeți cu un gălbenuș de ou si cele 2 lingurițe de lapte si dați în cuptorul preîncâlzit la 200°C. Coaceţi timp de 25 de minute, inițial la 200°C, iar ultimele 5-10 minute la 180°C.
pas 9. Serviti prajitura dupa ce sa racit complet cu un pahar de lapte cald sau o ceasca de ceai ,cafea . Pofta buna si o saptamina reusita va doresc !!!
Adaugă comentariu
Comentarii
Reţete similare
Chifle ''Romanița''

Extraordinare, asta am observat pe fața piciului când servea cu mare poftă. Cu gust dulce și aromat, aceste chifle sunt f...
mai mult...Cornuri cu dulceață de trandafiri

Cornurile copilăriei mele, în familia mea se numeau ”șoricei”)
mai mult...Tarta cu visine

O tarta simpla in executie si foarte delicioasa. Pot fi folosite atat visine proaspete, cat si visine conservate in suc propriu.
mai mult...
Nu există comentarii încă. Fii tu primul.