Ingrediente
Descriere
Nemaipomenit de gustos si aromat a fost acest pui. Ingredientele cele mai simple și accesibile tuturor.
Etapele de gătit
pas 1. Spălăm și curățim foarte bine puiul, îl ștergem cu hârtie absorbantă de bucătărie.
pas 2. Condimentăm puiul cu sare, piper, boia, cimbru (opțional) sub pielea acestuia. Îl punem într-o pungă care se închide și dăm la frigider pentru cel puțin 30 min, pentru a lua din aromele condimentelor și pentru o carne suculenta .
pas 3. Incălzim cuptorul la 200 C, pregătim tava de grătar, în tavă adăugăm un păhar cu apă.
pas 4. Înainte de a fi dat la cuptor, adăugăm uleiul de masline și ungem foarte bine puiul. Legăm pulpele puiului cu ață de bucătărie, pentru a se coace frumos si a arăta bine făcut.
pas 5. Punem tava în cuptor și coacem puiul câte 30 min pe ambele părți. Pentru a fi siguri că este gata, facem testul cu scobitoarea. Dacă lichidul care iese din pui este transparent, atunci puiul poate fi scos.
pas 6. Serviți porționat cu legume sau o garnitură la dorință. Din păcate, nu am reușit sa fac poze cu pașii pregătirii sau cu puiul întreg, neștiind că va ajunge sa fie postat :) . A fost prea delicios și am decis să mă impărt cu voi.
Adaugă comentariu
Comentarii
Reţete similare
Coltunasi lenesi cu carne sau pelmeni lenesi
Pelmeni pentru lenesi
mai mult...Piept de pui cu migdale (pollo con mandorle)
Am mâncat prima dată piept de pui cu migdale în Italia,într-un restaurant chinezesc. Am rămas atat de impresiona...
mai mult...Piept de pui în fulgi de porumb
Un aperitiv crocant şi super delicios!
mai mult...
Nu există comentarii încă. Fii tu primul.