Ingrediente
Descriere
Un aperitiv deosebit,dar şi o cina neobişnuită...
Etapele de gătit
pas 1. Bateţi 4 oua cu un praf de sare. Adăugaţi faina,apoi laptele. Amestecaţi bine. Apoi şi 2 linguri de ulei(clătitele se comportă mai bine la copt dacă turnaţi ulei în aluat). Bateţi bine şi coaceţi clătite mari pe o tigaie încinsă şi unsă cu ulei. Sau puteţi coace clătite după reţeta dvs preferată. P.S. Puteţi folosi pentru uns şi o bucăţică de slănină înfiptă pe o furculiţă.
pas 2. Fierbem întîi pipotele şi le tăiem pai. Ceapa se taie solzişor.
pas 3. Călim ceapa în 3 linguri de ulei,apoi adăugăm pipotele.
pas 4. Scurgeţi ciupercile şi adăugaţi-le în tigaie. Atenţie! Dacă nu sînt tăiate,le tăiaţi! Amestecaţi şi lăsaţi cam 5 minute la foc încet.
pas 5. Bateţi 1 ou cu smîntîna.
pas 6. Turnaţi oul bătut în tigaie. Condimentaţi. Lăsaţi la foc încă vreo 5 minute.
pas 7. Puneţi o lingură de umplutură în mijlocul unei clătite.
pas 8. Strîngeţi marginile.
pas 9. Fixaţi cu o scobitoare.
pas 10. Sau legaţi cu pătrunjel.
pas 11. Le puteţi servi atît calde,cît şi reci. Dacă le faceţi din timp,fixati-le doar cu o scobitoare,iar înainte de a le pune pe masă, daţi-le pentru cîteva minute la microunde,apoi legaţi pătrunjelul.
Adaugă comentariu
Comentarii
Reţete similare
Varză marinată după receta găgăuză
Prima dată am gustat varza dupa această reteta într-un restaurant găgăuz. Este delicioasa, suculentă, se combină deosebit de...
mai mult...Salată picantă de morcov
Nelipsită la sărbători...
mai mult...Tort din clătite "Cuşma lui Guguţă"...
O armonie perfectă de gusturi: smântână şi vişine. Clătitele le-am pregătit după această reţetă
mai mult...
Nu există comentarii încă. Fii tu primul.