Vinete evantai

Vinete evantai

Ingrediente

Vinete 1-2 buc.
Roșii 2-3 buc.
Suncă 200 g
Cascaval 250 g
Сatel de usturoi 3 buc.
Sare după gust
Busuioc uscat după gust
Ulei de măsline 4 linguri
Pătrunjel verde după gust

Descriere

O rețetă de vinete umplute la cuptor foarte delicioasă și aromată, perfectă pentru cină!

Etapele de gătit

pas 1. Spălăm bine vânaăta (păstrând codița), roșiile. Feliem roșiile, șunca, cașcavalul (puteți folosi și mozzarella, eu am pregătit o data însă mai mult ne-a plăcut cu cașcaval).

pas 2. Tăiem atent și vânăta felii pe lungime până la codiță, obținând la desfacere o formă de evantai sau acordeon. Sărăm puțin fiecare felie și lăsăm câteva minute. Între timp pregătim usturoiul. Punem vânăta într-o tavă termorezistentă .

pas 3. Aranjăm după preferință feliile de roșii, șuncă, cașcaval printre feliile de vânătă.

step3

pas 4. Adăugăm deasupra amestecul de usturoi zdrobit, busuioc, puțină sare și ulei de măsline.

step4

pas 5. Dăm tava în cuptorul preîncălzit la 180-200 C, timp de 35-40 minute.

pas 6. Ornam cu pătrunjel tocat și poftă bună! Delicioasă atât caldă cât și rece cu o aromă deosebită! Recomand să încercați neapărat dacă nu ați gătit sau repetați această rețetă ușoară și consistentă atunci când sunteți în pană de idei, va fi apreciată.

Înapoi la pagina «Reţete»

Adaugă comentariu

Comentarii

  • Nu există comentarii încă. Fii tu primul.

Reţete similare

Toate reţetele
Danielle Cafe mimi winery Nivalli Detox Delivery Acasa la mama Punct Technology
  • Danielle Cafe
  • mimi winery
  • Nivalli
  • Detox Delivery
  • Acasa la mama
  • Punct Technology