Ingrediente
Descriere
Nu am putut merge pe lângă aceste chifle delicioase, și nu în zadar, ele s-au primit atât de pufoase și foaaarte gustoase.
Etapele de gătit
pas 1. Pentru început în 100 gr de lapte cald se dizolvă drojdia cu zahărul și sarea, se lasă pentru 15 minute într-un loc cald, pentru fermentarea drojdiei. Se fierbe dovleacul. Se face piure.
pas 2. După 15 minute…
pas 3. Se adaugă piureul răcorit și untul topit (o linguriță de piure se lasă pentru ungere)
pas 4. Se adaugă un ou și se amestecă
pas 5. Începem să adăugăm făina. Se frământă un aluat elastic, se amestecă timp de 5 minute.
pas 6. Strachina se acoperă cu peliculă. De obicei strachina cu aluat eu o pun într-o altă strachină mai mare cu apă fierbinte, pentru ca aluatul să crească mai repede. Se păstrează timp de o oră într-un loc cald, fără curent.
pas 7. După o oră aluatul a crescut foarte bine, poate începe modelarea dovleceilor
pas 8. Aluatul se împarte în mai multe bucăți, bilele de aluat trebuie să fie mai mari decât o minge pentru tenis de masă, însă mai mici decât una obișnuită.
pas 9. Cu o pereche de foarfece de bucătărie se fac tăieturi prin părți, lăsând mijlocul întreg.
pas 10. Tava se acoperă cu hârtie pentru copt și se aranjează chiflele. Se turtesc puțin deasupra și se lasă 20 de minute ca să crească.
pas 11. O linguriță de piure de dovleac se dizolvă cu lapte și acolo se adaugă un ou, se bate, cu aceasta vom unge chiflele, piureul este pentru o culoare mai intensă a «dovleceilor»
pas 12. Ungem chiflele și înfigem cuișoarele
pas 13.
pas 14. Se pune la cuptorul bine încălzit până la 180 C pentru 30-40 minute, până se rumenesc bine.
pas 15. Să aveți un Halloween gustos!
Adaugă comentariu
Comentarii
Reţete similare
Brioşe cu pere
Aromate şi pufoase...se topesc în gură...
mai mult...Brioşe "Crizanteme"
Nişte brioşe de efect, în special pentru a fi oferite cuiva în dar... Brioșele le-am pregătit după această rețetă
mai mult...Prajitură cu nutella și halva
O prajitură irezistibilă care se face rapid, uşor şi de mare efect. Nu cred că mai e nevoie să vă mai spun cât e de delic...
mai mult...


















Nu există comentarii încă. Fii tu primul.