Hrişcă cu ciuperci (de post)

Hrişcă cu ciuperci (de post)

Autor :

Ingrediente

Hrișcă 1 pahar
Ciuperci champinion 1 kg
Ceapă 2 buc.
Sare și piper după gust
Ulei 4 linguri

Descriere

Vă propun o reţetă care nu ar trebui să lipsească din meniul nostru,dat fiind faptul că hrişca este "un sac cu vitamine" şi minerale.

Etapele de gătit

pas 1. Se căleşte în ulei ceapa curăţată şi tăiată.

step1

pas 2. Se spală ciupercile sub apă curgătoare şi se taie.

step2

pas 3. Se adaugă în vasul cu ceapă călită. Se lasă la foc mic pînă scade apa ce o lasă. Se amestecă periodic.

step3

pas 4. Între timp se fierbe hrişca. Pentru început se pune apa la fiert. La o parte de hrişcă se vor folosi două părţi de apă. Se adaugă puţină sare. Cînd apa clocoteşte se adaugă hrişca şi se amestecă puţin. Cînd începe să dea în clocot, se face focul mic, se acoperă cu un capac şi se lasă pentru vreo 30 minute. Nu se mai amestecă.

step4

pas 5. Peste 30 minute, apa trebuie să scadă. Verificaţi cu o lingură: dacă mai este apă, mai lăsaţi cîteva minute, dar nu amestecaţi.

step5

pas 6. Se adaugă hrişca la ciuperci. Se adaugă sare, piper după gust. Nu exageraţi cu amestecatul. Se serveşte caldă cu salată sau murături.

step6
Înapoi la pagina «Reţete»

Adaugă comentariu

Comentarii

  • Nu există comentarii încă. Fii tu primul.

Toate reţetele
Danielle Cafe mimi winery Nivalli Detox Delivery Acasa la mama Punct Technology
  • Danielle Cafe
  • mimi winery
  • Nivalli
  • Detox Delivery
  • Acasa la mama
  • Punct Technology