Ingrediente
Descriere
Vă propun o reţetă care nu ar trebui să lipsească din meniul nostru,dat fiind faptul că hrişca este "un sac cu vitamine" şi minerale.
Etapele de gătit
pas 1. Se căleşte în ulei ceapa curăţată şi tăiată.
pas 2. Se spală ciupercile sub apă curgătoare şi se taie.
pas 3. Se adaugă în vasul cu ceapă călită. Se lasă la foc mic pînă scade apa ce o lasă. Se amestecă periodic.
pas 4. Între timp se fierbe hrişca. Pentru început se pune apa la fiert. La o parte de hrişcă se vor folosi două părţi de apă. Se adaugă puţină sare. Cînd apa clocoteşte se adaugă hrişca şi se amestecă puţin. Cînd începe să dea în clocot, se face focul mic, se acoperă cu un capac şi se lasă pentru vreo 30 minute. Nu se mai amestecă.
pas 5. Peste 30 minute, apa trebuie să scadă. Verificaţi cu o lingură: dacă mai este apă, mai lăsaţi cîteva minute, dar nu amestecaţi.
pas 6. Se adaugă hrişca la ciuperci. Se adaugă sare, piper după gust. Nu exageraţi cu amestecatul. Se serveşte caldă cu salată sau murături.
Adaugă comentariu
Comentarii
Reţete similare
Ciuperci cu usturoi (de post)

Un fel de mîncare potrivită pentru perioada postului, pentru cei ce stau la regim și nu numai.
mai mult...Taitei cu Broccoli si Ciuperci

Un experiment care ma facusera sa raman foarte multumita de deliciul obtinut!
mai mult...Sarmale ca la bunica

Mici, delicate şi cu un gust divin, cum doar bunica ştia să le facă!
mai mult...
Nu există comentarii încă. Fii tu primul.