Peste prajit cu Mujdei de Usturoi

Peste prajit cu Mujdei de Usturoi

Ingrediente

Peste Hec 500 g
Faina de porumb 100 g
Usturoi 3 buc.
Ulei vegetal 40 ml
Sare după gust

Descriere

O reteta traditionala de peste prajit, servit cu mujdei de usturoi si mamaliguta!

Etapele de gătit

pas 1. Curatim bine ,spalam pestele si il portionam. Il saram si-l lasam pentru 10 minute.

pas 2. Intr-o farfurie plata adaugam faina de malai.

pas 3. Intr-o tigaie bine incinsa adaugam uleiul.

pas 4. Trecem pestele prin faina de malai, pe o parte si cealalta ca sa fie acoperit foarte bine.

pas 5. Punem bucatile de peste in tigaie si lasam sa se prajeasca fara capac. Dupa cca 10 minute incercam sa-l intoarcem sa vedem cat s-a rumenit.

pas 6. Cand s-a rumenit pestele bine pe o parte, il intoarcem si pe cealalta si il gatim pana devine rumenit bine.

pas 7. Cand pestele este gata, il scoatem pe o farfurie si il lasam sa se raceasca nitel pana pregatim mujdeiul de usturoi.

pas 8. Intr-o tigaie adaugam 8 linguri de apa plata, 1 lingura de ulei , putina sare si usturoiul bine zdrobit. Amestecam pana vedem ca da in clocot si stingem focul.

pas 9. Compozitia de mujdei o asezam peste peste.

pas 10. Pofta mare sa aveti!

step10
Înapoi la pagina «Reţete»

Adaugă comentariu

Comentarii

  • Nu există comentarii încă. Fii tu primul.

Reţete similare

Somon la grătar
Somon la grătar

Ce poate fi mai gustos și sănătos decât o bucată de pește la grătar? Această rețetă simplă și rapidă poate servi atâ...

mai mult...
Tilapia la cuptor
Tilapia la cuptor

Tilapia este un peste de apa dulce, cu un gust rafinat si fraged. Simplu de gatit si destul de nutritiv. Nu necesita nimic special...

mai mult...
Toate reţetele
Danielle Cafe mimi winery Nivalli Detox Delivery Acasa la mama Punct Technology
  • Danielle Cafe
  • mimi winery
  • Nivalli
  • Detox Delivery
  • Acasa la mama
  • Punct Technology