Ingrediente
Descriere
O reteta traditionala de peste prajit, servit cu mujdei de usturoi si mamaliguta!
Etapele de gătit
pas 1. Curatim bine ,spalam pestele si il portionam. Il saram si-l lasam pentru 10 minute.
pas 2. Intr-o farfurie plata adaugam faina de malai.
pas 3. Intr-o tigaie bine incinsa adaugam uleiul.
pas 4. Trecem pestele prin faina de malai, pe o parte si cealalta ca sa fie acoperit foarte bine.
pas 5. Punem bucatile de peste in tigaie si lasam sa se prajeasca fara capac. Dupa cca 10 minute incercam sa-l intoarcem sa vedem cat s-a rumenit.
pas 6. Cand s-a rumenit pestele bine pe o parte, il intoarcem si pe cealalta si il gatim pana devine rumenit bine.
pas 7. Cand pestele este gata, il scoatem pe o farfurie si il lasam sa se raceasca nitel pana pregatim mujdeiul de usturoi.
pas 8. Intr-o tigaie adaugam 8 linguri de apa plata, 1 lingura de ulei , putina sare si usturoiul bine zdrobit. Amestecam pana vedem ca da in clocot si stingem focul.
pas 9. Compozitia de mujdei o asezam peste peste.
pas 10. Pofta mare sa aveti!
Adaugă comentariu
Comentarii
Reţete similare
Pastrav si chefal in multifierbator

Din pacate nu am reusit sa fac o poza cind era mincarea gata, dar credeti-ma ca afost si gustos si frumos.
mai mult...Sushi cu somon

Uşor de făcut şi accesibil tuturor!
mai mult...Tilapia la cuptor

Tilapia este un peste de apa dulce, cu un gust rafinat si fraged. Simplu de gatit si destul de nutritiv. Nu necesita nimic special...
mai mult...
Nu există comentarii încă. Fii tu primul.