Prăjitură de ciocolată cu zmeură

Prăjitură de ciocolată cu zmeură

Autor :

Ingrediente

Ouă 5 buc.
Zahăr 6 linguri
Făină de grâu 6 linguri
Cacao praf 3 linguri
Praf de copt 10 g
Frisca 35% 400 ml
Ciocolata neagra 200 g
Plic de cappucino de ciocolata 1 buc.
Sirop de zmeura 2 linguri
Apă 200 ml
Rom(optional) 1 linguri
Zmeura 100 g

Descriere

O combinaţie extraordinar de delicioasă de ciocolată şi zmeură ce o să vă îmbunătăţească dispoziţia.

Reţeta ornamentelor de ciocolată o găsiţi aici

Etapele de gătit

pas 1. Se separă albuşurile de gălbenuşuri. Albuşurile se bat spumă, apoi se adaugă treptat zahărul şi se bate pînă se topeşte. Se adaugă gălbenuşurile. Se omogenizează.

step1

pas 2. Se cern în compoziţie ingredientele uscate, amestecate (praful de copt, cacao şi făina). Se omogenizează.

step2

pas 3. Se aşterne hîrtie de copt în tava de 20*20 cm. Se toarnă compoziţia. Se coace în cuptorul preîncălzit la 180 grade vreo 20 minute. Se face testul cu scobitoarea. Cînd e gata se lasă vreo 5 minute în tavă, apoi se răstoarnă, se scoate hîrtia şi se lasă să se răcească definitiv, cel puțin 8 ore.

step3

pas 4. Se taie blatul în jumătate pe orizontală.

step4

pas 5. Pentru prepararea cremei, frişca se toarnă într-un vas smălţuit sau de sticlă. Se rupe ciocolata bucăţi, se adaugă în frişcă, iar vasul se pune la bain-marie (pe aburi). Se adaugă şi plicul de cappuccino.

step5

pas 6. Se amestecă bine pînă se topeşte ciocolata şi se omogenizează. Dacă apa începe a fierbe, daţi focul încet. Compoziţia de ciocolată şi frişcă nu trebuie să fiarbă. Se dă apoi la rece pentru 2-3 ore.

step6

pas 7. Cînd s-a răcit, crema se mixează bine pînă devine de consistenţa dorită.

step7

pas 8. Se amestecă siropul de zmeură cu apă şi rom şi se însiropează o jumătate de blat. Se unge cu cremă. Se pune cealaltă jumătate de blat, se însiropează şi se îmbracă în cremă. Se lasă la rece pentru 2 ore.

step8

pas 9. Se taie prajiturele de mărimea dorită. Se ornează cu fulgi de ciocolată şi zmeură.

step9

pas 10. Se serveşte cu poftă, alături de cei dragi.

step10
Înapoi la pagina «Reţete»

Adaugă comentariu

Comentarii

  • Nu există comentarii încă. Fii tu primul.

Reţete similare

Bezele
Bezele

Când eram eu mică, la magazine se vindeau mici bezele în formă de floricele) Ce-i drept, erau de diferite culori nu p...

mai mult...
Baniță cu dovleac
Baniță cu dovleac

Banița este o turtă tradițională bulgărească din aluat foietaj cu diverse umpluturi. Eu am preparat varianta simplificată de baniț...

mai mult...
Toate reţetele
Danielle Cafe mimi winery Nivalli Detox Delivery Acasa la mama Punct Technology
  • Danielle Cafe
  • mimi winery
  • Nivalli
  • Detox Delivery
  • Acasa la mama
  • Punct Technology