Ingrediente
Descriere
O combinaţie extraordinar de delicioasă de ciocolată şi zmeură ce o să vă îmbunătăţească dispoziţia.
Reţeta ornamentelor de ciocolată o găsiţi aici
Etapele de gătit
pas 1. Se separă albuşurile de gălbenuşuri. Albuşurile se bat spumă, apoi se adaugă treptat zahărul şi se bate pînă se topeşte. Se adaugă gălbenuşurile. Se omogenizează.
pas 2. Se cern în compoziţie ingredientele uscate, amestecate (praful de copt, cacao şi făina). Se omogenizează.
pas 3. Se aşterne hîrtie de copt în tava de 20*20 cm. Se toarnă compoziţia. Se coace în cuptorul preîncălzit la 180 grade vreo 20 minute. Se face testul cu scobitoarea. Cînd e gata se lasă vreo 5 minute în tavă, apoi se răstoarnă, se scoate hîrtia şi se lasă să se răcească definitiv, cel puțin 8 ore.
pas 4. Se taie blatul în jumătate pe orizontală.
pas 5. Pentru prepararea cremei, frişca se toarnă într-un vas smălţuit sau de sticlă. Se rupe ciocolata bucăţi, se adaugă în frişcă, iar vasul se pune la bain-marie (pe aburi). Se adaugă şi plicul de cappuccino.
pas 6. Se amestecă bine pînă se topeşte ciocolata şi se omogenizează. Dacă apa începe a fierbe, daţi focul încet. Compoziţia de ciocolată şi frişcă nu trebuie să fiarbă. Se dă apoi la rece pentru 2-3 ore.
pas 7. Cînd s-a răcit, crema se mixează bine pînă devine de consistenţa dorită.
pas 8. Se amestecă siropul de zmeură cu apă şi rom şi se însiropează o jumătate de blat. Se unge cu cremă. Se pune cealaltă jumătate de blat, se însiropează şi se îmbracă în cremă. Se lasă la rece pentru 2 ore.
pas 9. Se taie prajiturele de mărimea dorită. Se ornează cu fulgi de ciocolată şi zmeură.
pas 10. Se serveşte cu poftă, alături de cei dragi.
Adaugă comentariu
Comentarii
Reţete similare
Chifle cu scorţişoară

Dacă ar avea şi cremă cred că nu s-ar deosebi de renumitele Cinnabon.
mai mult...Tartă cu brânză "Lacrimi de înger"

O tartă delicioasă ce poate fi servită şi copiilor. A fost numită aşa pentru picăturile ce apar pe suprafaţa ei.
mai mult...Papanași

Vă prezint rețeta unor papanași foarte gustoși și fini.
mai mult...
Nu există comentarii încă. Fii tu primul.