Sarmale ca la bunica

Sarmale ca la bunica

Autor :

Ingrediente

Tocatura 600 g
Capatina de varza murata 1 buc.
Frunze de view (sarate) 20 buc.
Orez cu bobul rotund 3/4 pahar
Morcov 1 buc.
Ceapă 1 buc.
Pasta de tomate 1 lingurițe
Pătrunjel verde după gust
Mărar după gust
Sare după gust
Ardei după gust

Descriere

Mici, delicate şi cu un gust divin, cum doar bunica ştia să le facă!

Etapele de gătit

pas 1. Se toarnă apă caldă peste varză şi se lasă un pic, ca să lase din sare. Frunzele de viţă-de-vie se spală.

step1

pas 2. Varza se desface în frunze, se taie partea tare.

step2

pas 3. Se taie ceapă mărunt, morcovul se dă prin răzătoare. Se călesc până devin moi, se adaugă pasta de tomate. Se adaugă în vasul cu carnea tocată.

step3

pas 4. ...

step4

pas 5. Am folosit aşa tip de orez.

step5

pas 6. Orezul se spală în câteva ape şi se adaugă la amestecul de carne şi legume călite, la fel ca şi verdeaţa tocată. Se pune sare şi piper.

step6

pas 7. ...

step7

pas 8. Rămăşiţele de varză şi verdeaţă se aşează la fundul oalei(ceaunului).

step8

pas 9. Foaia de varză se rupe în trei.

step9

pas 10. ...

step10

pas 11. Se fac sarmalele strâns ca să nu se desfacă în timpul fierberii.

step11

pas 12. Se formează apoi sarmalele cu frunze de viţă-de-vie.

step12

pas 13. ...

step13

pas 14. ...

step14

pas 15. ...

step15

pas 16. Se pun în oală una lângă alta, fără a lăsa mult spaţiu între ele.

step16

pas 17. Se acoperă cu frunze de varză, se adaugă un morcov şi o ceapă.

step17

pas 18. Se adaugă 1,5 linguri de pastă de tomate şi se toarnă apă. În timpul fierberii se gustă apa şi la necesitate se mai adaugă sare. Se pot fierbe în multicooker, setând "sarmale", 2 ore. La foc, se fierb 1,5 ore la foc iute, acoperind vasul cu capac doar parţial.

step18
Înapoi la pagina «Reţete»

Adaugă comentariu

Comentarii

  • Nu există comentarii încă. Fii tu primul.

Reţete similare

Vinete Parmigiana
Vinete Parmigiana

Rapid, gustos şi săţios! Dacă vă place combinaţia de vinete şi roşii, trebuie să încercaţi această reţetă.

mai mult...
Friptură de porc
Friptură de porc

Cu siguranță nu e necesar să fac o mare descriere la acest platou, toți iubesc și uneori duc dorul acestui fel de mâncare. ...

mai mult...
Toate reţetele
Danielle Cafe mimi winery Nivalli Detox Delivery Acasa la mama Punct Technology
  • Danielle Cafe
  • mimi winery
  • Nivalli
  • Detox Delivery
  • Acasa la mama
  • Punct Technology