Tartă cu brânză "Lacrimi de înger"

Tartă cu brânză "Lacrimi de înger"

Ingrediente

Făină de grâu 1 pahar
Praf de copt 1 lingurițe
Unt 80 g
Zahăr 1 pahar
Ouă 4 buc.
Brânză de vaci 500 g
Griș 1 linguri
Smîntînă 100 g
Zahăr vanilat după gust
Zahăr pudră 3 linguri

Descriere

O tartă delicioasă ce poate fi servită şi copiilor. A fost numită aşa pentru picăturile ce apar pe suprafaţa ei.

Etapele de gătit

pas 1. Făina amestecată cu praful de copt se freacă bine cu untul rece, taiat mărunt. Un gălbenuş se bate cu 2 linguri de zahăr. Se amestecă ambele compoziţii. Aluatul obţinut se înveleşte în folie alimentară şi se pune în frigider pentru 30 minute.

pas 2. Umplutura: Brânza dulce se amestecă cu smântâna, 0,5 pahare de zahăr, 3 gălbenuşuri, 1 lingură de griş şi zahărul vanilat. Se mixează până compoziţia devine vaporoasă.

pas 3. Se întinde aluatul pe fundul formei de copt şi pe pereţi, de vreo 2 cm.

step3

pas 4. Se toarnă umplutura de brânză.

step4

pas 5. Sufleul: Se bat spumă tare 3 albuşuri, adaugând treptat pudra de zahăr.

pas 6. Tarta cu umplutura se coace 20-30 de minute în cuptorul preîncălzit la 180 grade.

pas 7. Se scoate din cuptor, se acoperă cu sufleu şi se dă la cuptor pentru încă 10-15 minute, pînă se rumeneşte frumos. Dar nu exageraţi!

step7

pas 8. Se lasă să se răcorească în cuptor, doar deschizând uşa, 40 minute. Se scoate şi se lasă să se răcească definitiv. Ar putea să se lase un pic. Peste o oră jumătate apar "lacrimile". Cel mai bine să-l faceţi seara pentru a doua zi. Poftă mare!

step8
Înapoi la pagina «Reţete»

Adaugă comentariu

Comentarii

  • Nu există comentarii încă. Fii tu primul.

Reţete similare

Fursecuri cu nuci
Fursecuri cu nuci

O reţetă pe care am vazut-o la Laura Laurenţiu. Fursecurile s-au dovedit atît de bune şi crocante încît le fac l...

mai mult...
Toate reţetele
Danielle Cafe mimi winery Nivalli Detox Delivery Acasa la mama Punct Technology
  • Danielle Cafe
  • mimi winery
  • Nivalli
  • Detox Delivery
  • Acasa la mama
  • Punct Technology