Tartă deschisă de mere

Tartă deschisă de mere

Autor :

Ingrediente

Făină de grâu 200 g
Unt 140 g
Zahăr vanilat 3 buc.
Zahăr 4 linguri
Apă rece 3 linguri
Praf de copt 1 lingurițe
Mere 5 buc.
Scorțișoară 10 g

Descriere

Ingredientele sunt indicate pentru formă de copt de 21 cm

Etapele de gătit

pas 1. Untul rece (100 de gr.) se dă prin rozătoare. Se adaugă o lingură de zahar. Se amestecă cu făină și praf de copt astfel încăt să se obțină fărâmituri. Se adaugă apă rece și se frământă. Aluatul obținut se înfășoară în peliculă alimentară.

step1

pas 2. Acum ne vom ocupa de mere. Vom avea nevoie de mere tari și aromate, însă nu verzi, pentru că sunt prea acre. Curățăm merele de partea interioară și le feliem. Este esențial să facem această procedură reped, pentru ca merele să nu reușească să se întunece.

step2

pas 3. Într-o tigaie adăugăm untul și zaharul rămase. De îndată ce se topește untul, adăugăm merele, micșorăm focul, presărăm cu scorțișoară și înădușim nu mai mult de 5 minute. Feliile trebuie amestecate cu grijă pentru a râmăne întregi. Merele trebuie să fie semi-pregătite.

step3

pas 4. Între timp pregătim forma de copt, o tapetăm cu hârtie de copt (putem decupa un cerc pe care să îl amplasăm la fund), iar deasupra întindem aluatul.

step4

pas 5. Aranjăm cu grijă feliile de mere, sosul obținut la înădușire îl păstrăm pentru a-l folosi la etapa finală. La această etapă deja îți vine să mănânci tarta. Punem tarta în cuptorul încălzit până la 180 de grade pentru o oră. Aluatul îl vom verifica cu o scobitoare.

step5

pas 6. Scoatem tarta. Sosul rămas în tigaie se va încălzi și se va răspândi cu un jet subțire pe toată suprafața tartei.

pas 7. Vă doresc o toamnă caldă!

step7
Înapoi la pagina «Reţete»

Adaugă comentariu

Comentarii

  • Nu există comentarii încă. Fii tu primul.

Danielle Cafe mimi winery Nivalli Detox Delivery Acasa la mama Punct Technology
  • Danielle Cafe
  • mimi winery
  • Nivalli
  • Detox Delivery
  • Acasa la mama
  • Punct Technology