Ingrediente

Zahăr 1/3 pahar
Miere de albini 1/3 pahar
Ulei vegetal 4 linguri
Bicarbonat de sodiu 1 lingurițe
Faina de grau 3 pahar
Condimente 1 linguri

Descriere

E un aluat perfect pentru modelarea biscuiţilor împreună cu copiii şi pentru a face surprize dulci celor dragi. Aluatul e de post, vegetarian.

Etapele de gătit

pas 1. Se varsă o lingură de zahăr într-un vas mic şi se pune la foc mediu. Cînd devine maroniu închis, se lasă un pic să se răcorească, apoi, cu atenţie, câte puţin, se toarnă peste el 1/2 pahar de apă, amestecând până se dizolvă complet.

pas 2. Se adaugă restul zahărului împreună cu amestecul de scorţişoară, ghimbir, nucşoară, coriandru, anason, piper negru sau oricare vă place. Le puteţi combina şi măcina după bunul plac.

step2

pas 3. În compoziţia răcorită se toarnă mierea, se amestecă bine, apoi se adaugă bicarbonatul.

step3

pas 4. Se adaugă uleiul, făina proaspăt cernută şi se frământă aluatul, până devine elastic şi nu se lipeşte de mâini. Opţional puteţi adăuga nuci tocate sau oricare alte seminţe vă plac.

step4

pas 5. Se întinde o foaie din aluat, cam de 1 cm grosime şi se taie cu ajutorul formelor speciale.

step5

pas 6. Se coc 8 minute în cuptorul preîncălzit la 180 grade. Nu maimult, căci devin tari. Se răcesc, apoi se acoperă cu glazură.

pas 7. Glazura se pregăteşte din: -0,5 pahar de zahăr, -1/4 pahar de apă, -2 linguri suc de lămâie. Se fierbe apa cu zahărul, la foc mic, cam 20 minute. Se adaugă sucul de lămâie. Se pune apoi vasul cu glazură într-un vas cu apă rece. Se amestecă glazura mereu, până va căpăta o nuanţă albă. Se acoperă biscuiţii cu glazură şi se decorează după bunul plac. Poftă mare!

step7
Înapoi la pagina «Reţete»

Adaugă comentariu

Comentarii

  • Nu există comentarii încă. Fii tu primul.

Reţete similare

Toate reţetele
Danielle Cafe mimi winery Nivalli Detox Delivery Acasa la mama Punct Technology
  • Danielle Cafe
  • mimi winery
  • Nivalli
  • Detox Delivery
  • Acasa la mama
  • Punct Technology