5 idei deosebite pentru încondeierea ouălor de Paști

Bucuria și lumina vin în casele noastre odată cu cea mai îndrăgită sărbătoare a primăverii – Paștele. Fiecare gospodină decide cum va colora ouăle cu mult înainte de Săptămâna Mare.

Cel mai important simbol pascal poate fi decorat în mii de moduri. Părinții și copiii pictează și încondeiază cu plăcere, dând frâu liber imaginației.

Aceste idei vor folosi pentru a crea decoruri deosebit pentru ouă de Paști, iar odată cu acestea și o atmosferă inedită de sărbătoare.

Obicei popular – ouă vopsite cu coji de ceapă

Aceasta e o metodă verificată, cunoscută din cele mai vechi timpuri. Bunicile noastre aveau obiceiul de a fierbe ouăle în zeamă din coji de ceapă pentru a le colora în diverse nuanțe – de la galben și roșu la maro.

Ouale vopsite in piei de ceapa

Este necesar: ouă, coji de ceapă, cratiță cu apă.

Mod de preparare: turnăm apă în cratiță și adăugăm cojile de ceapă. Cu cât mai multe coji folosim, cu atât mai întunecată va fi zeama și respectiv cu atât mai intensă culoasea ouălor. Fierbem cojile de ceapă 40-50 de minute, după care punem ouăle în apă. Fierbem 10-15 minute și clătim cu apă rece.

Dispoziție de primăvară – decor din flori și frunze

Un decor delicat pentru ouăle pascale poate fi creat din plante vii. Bobocii de flori se rup înainte de înflorire și se usucă sub greutate, de exemplu sub o enciclopedie groasă. Pentru decor se utilizează boboci și frunze mici – până la 2 cm în diametru. Plantele trebuie ținute sub greutate 2 săptămâni.

cum de decorat ouale de Pasti

Este necesar: ouă fierte, plante uscate, clei și pensulă.

Mod de preparare: așezăm ouăle fierte tari în suporturi (se pot utiliza borcănașe goale de la produse sau medicamente). Florile și frunzele uscate le ungem cu clei și le fixăm pe ouă. Lăsăm să se usuce timp de 3 ore.
Dacă veți pune aceste ouă pe masă pentru a fi servite (și nu doar pentru decor), este recomandabil să preparați un clei natural din făină sau amidon. Pentru aceasta amestecați făina și apa în proporții la discreție, amestecați bine cu furculița. Aranjați pe foc mic, când amestecul se îndesează – cleiul natural este gata.

”Ombre” pentru ouăle de Paști

Din franceză ”ombre” se traduce ca ”umbrit”. Coaja de culori fine, unde o nuanță mai întunecată trece lent în una mai deschisă va fermeca oaspeții Dumneavoastră. Metoda ”ombre” este absolut simplă.

ouale de Pasti - tehnica ombre

Este necesar: ouă fierte tari, coloranți pentru ouă, pahar cu apă.

Mod de preparare: turnăm apă în pahar, dizolvăm colorantul (cantitatea de apă trebuie să acopere cam 1/3 de ou). Introducem cu atenție oul în pahar. Când oul capătă nuanța necesară, adăugăm treptat apă în pahar și din nou așteptăm să obținem nuanța dorită. Aceasta va fi deja mai deschisă decât precedenta. Adăugăm din nou apă și repetăm procedura până apa acoperă complet oul. Prin această metodă obținem ouă colorate frumos cu nuanțe care trec lent de la deschis la întunecat.

Ouă multicolore

Ouăle de culori deosebit de aprinse și vii cu siguranță vor impresiona oaspeții și vor înfrumuseța masa de sărbătoare. Acestea pot fi obținute foarte simplu.

cum sa picteze ouale de Pasti

Este necesar: ouă fierte tari, coloranți alimentari de 5 culori, șervețele de hârtie, vase pentru coloranți și linguri.

Mod de preparare: dizolvăm coloranții în pahare cu apă. După aceea învelim fiecare ou în șervețel. Șervețelul trebuie să învelescă oul foarte strâns, fără să lase suprafețe descoperite de coajă. Acoperim suprafața de lucru cu o peliculă sau utilizăm o tavă, ca să evităm murdărirea mesei cu picături de colorant. Pe rând turnăm câteva picături din fiecare colorant peste ou. Repetăm procedura până oul în întregime nu va fi acoperit de culori diferite. În așa fel culorile pătrund prin șervețel și haotic colorează oul. Când șervețelul este complet acoperit de culori, lăsăm oul să se usuce 6-8 ore. După scurgerea timpului înlăturăm șervețelul.

Ouă de marmură

Încă o metodă pentru un decor special al ouălor.

cum de vobsit ouale de Pasti

Este necesar: ouă fierte tari, apă, colorant, ulei vegetal, vas, lingură, șervețele umede.

Mod de preparare: dizolvăm colorantul cu apă, după care adăugăm jumătate de lingură de ulei vegetal, amestecăm. Scufundăm ouăle în amestec și agităm atent cu lingura. Extragem oul și îl ștergem cu un șervețel umed. Obținem ouă colorate cu un efect ușor de marmură.

Înapoi la pagina «Articole»

Adaugă comentariu

Comentarii

  • Nu există comentarii încă. Fii tu primul.

Danielle Cafe mimi winery Nivalli Detox Delivery Acasa la mama Punct Technology
  • Danielle Cafe
  • mimi winery
  • Nivalli
  • Detox Delivery
  • Acasa la mama
  • Punct Technology