Biscuiți de Crăciun

Tradiția de a coace biscuiți de Crăciun a fost preluată din Europa. Unde și când exact a apărut această tradiție nu se știe. Însă, o legendă, care datează cu secolul XII, spune că odată un călugăr englez pregătea cina festivă cu ocazia Crăciunului și din întâmplare a scăpat în aluat condimente, printre care și ghimbir.

Fără să stea mult pe gânduri, călugărul a decupat din acel aluat îngeri, cruci, sfinți și a pus totul la copt. Biscuiții obținuți au cucerit toți călugării acelei mănăstiri, iar în scurt timp popularitatea lor s-a răspândit în toată Europa Medievală. Astăzi biscuiții cu ghimbir sunt simbolul sărbătorilor de iarnă în fiecare familie europeană.

Iar în SUA există chiar tradiția de a face schimb cu biscuiții de casă cu ghimbir. Aceștia sunt împachetați în cutioare decorate și se oferă de sărbători în locul felicitărilor. O altă tradiție spune că în noaptea de Crăciun copiii trebuie să lase pe masă acești biscuiți cu un pahar de lapte pentru a-l servi pe Santa Clause.

форма рождественского печенья


În lume există o infinitate de rețete a biscuiților de Crăciun. Gustul și aroma de sărbătoare biscuiții le capătă, desigur, datorită condimentelor – ghimbir, anason, cuișoare, scorțișoară, coajă de portocale, piper și altele.

Biscuiții sunt decorați cu glazură colorată, pictând capodopere adevărate. Diversitatea formelor captivează: brăduți, căsuțe, animale, îngeri, inimi, stele, cerbi. Biscuiții pot fi folosiți pentru a decora pomul de Crăciun, fiind folosiți drept jucării sau aranjați într-o ghirlandă din biscuiți.

Rețetele pentru biscuiți de Crăciun și biscuiți de Crăciun (fără ghimbir).

Biscuiți de Crăciun

Înapoi la pagina «Articole»

Adaugă comentariu

Comentarii

  • Nu există comentarii încă. Fii tu primul.

Danielle Cafe mimi winery Nivalli Detox Delivery Acasa la mama Punct Technology
  • Danielle Cafe
  • mimi winery
  • Nivalli
  • Detox Delivery
  • Acasa la mama
  • Punct Technology