Baclava turcească

Baclava turcească

Autor :

Ingrediente

Aluat filo (pachet) 12 buc.
Miez de nuca 400 g
Unt 200 g
Apă 400 ml
Zahăr 400 g
Lamâie 1 buc.
Zahăr vanilat 5 g
Miere de albini 3-4 linguri

Descriere

Un deliciu pentru iubitorii de dulciuri orientale, mustoasă şi aromată

Etapele de gătit

pas 1. Pentru început se pregăteşte siropul. Se pun la fiert pentru 10 minute apa, vanilia şi zahărul. Se adaugă sucul unei lămâi. Se ia de pe foc.

step1

pas 2. Când se mai racește (apox 30 grade), se adaugă mierea. Se amestecă pînă se dizolvă aceasta şi se lasă să se răcească bine.

step2

pas 3. Nucile se mărunţesc.

step3

pas 4. Se topeşte untul pe aburi.

step4

pas 5. Aluatul se decongelează la temperatura camerei. Se împarte în trei grupe(cîte 3-4 foi în dependenţă de cîte sunt în pachet). Tava tapetatată cu hârtie de copt se unge cu unt. Se aşează o foaie de plăcintă. Atenţie - sunt foarte subţiri.

step5

pas 6. Se acoperă cu altă foaie şi din nou se unge cu unt.

step6

pas 7. După ce se pune primul strat din 3-4 foi unse, se presară jumătate din cantitatea de nuci. Se acoperă din nou cu un strat din 3-4 foi de plăcintă unse. Urmează încă un strat de nucă şi foi de plăcintă. Ultima foaie trebuie să fie unsă bine.

step7

pas 8. Tava cu baclava se dă la frigider pentru o oră. Se taie în pătrate sau romburi (cruda!). Se coace în cuptorul preîncălzit la 180 de grade până se rumeneşte frumos (25-30 minute).

step8

pas 9. Se scoate din cuptor şi se toarnă siropul rece peste baclavaua fierbinte. Atenţie - pot să sară stropi! E normal să sfârîâie! Se lasă aşa în tavă pentru 12 ore să pătrundă bine, pe noapte cel mai bine! Se poate păstra mai multe zile într-un vas ermetic la frigider. Poftă mare!

step9
Înapoi la pagina «Reţete»

Adaugă comentariu

Comentarii

  • Ludmila
    439
    Profil
    2
    Răspuns la comentariu № 1 utilizatorului Căpățînă :

    In orice supermarket se vinde,acolo unde se vinde aluatul inghetat(foietaj si altele).

    Adăugat: 24.11.2015 16:49
    Răspuns
  • Căpățînă
    0
    Profil
    1

    Unde putem procura aluat filo?

    mulțumesc anticipat Подмигиваю

    Adăugat: 24.11.2015 16:37
    Răspuns

Reţete similare

Învârtită cu măr
Învârtită cu măr

Demult mi-am dorit să prepar o învârtită, dar mă îngrijora lucrul anevoios cu aluatul foarte subțire și fin. Cu ...

mai mult...
Toate reţetele
Danielle Cafe mimi winery Nivalli Detox Delivery Acasa la mama Punct Technology
  • Danielle Cafe
  • mimi winery
  • Nivalli
  • Detox Delivery
  • Acasa la mama
  • Punct Technology